/media/1783/08-1-stor.jpg

2008 – Hæder til baggårdspumaen

Søndagen dedikeres til en Otto Brandenburg-tribute på Bøgescenerne, og så er der gadget-galore i Labland med Vestas-vindmølle og det hele!

Barack Omaba bliver USAs 44. præsident, Prins Joachim gifter sig for anden gang – og bøgeskoven fester videre! For første gang står der "Smukfest" og ikke "Danmarks Smukkeste Festival" på årets plakat.

I 2008 runder den samlede omsætning på Danmarks Smukkeste Festival for første gang 100 mio. kr. Vestas er ny legekammerat og repræsenterer en horisontal vindmølle, der festivalen igennem rejser sig som vartegn inde midt i skoven. 

Efter mange års forsøg er det endelig lykkedes at få Eric Clapton på plakaten – og mesterguitaristen får internationalt følgeskab af bl.a. Lenny Kravitz, Franz Ferdinand og Kaiser Chiefs, på et stærkt musikprogram.

En nyskabelse kan i 2008 bydes velkommen under navnet Labland, hvilket ikke er et land med masser af rensdyr, som de har oppe i nærheden af polarcirklen. Nej, det skal ses som et laboratorium, der bl.a. inkluderer et såkaldt DemoLab. Her vil man i samarbejde med Innovation Lab undersøge helt nyt gear og eksklusive gadgets, med interesse for fremtidens festivalgængere.

 Se et lille klip fra Lablandsområdet

Otto Brandenburg Galla Memorial

I 2005 er sangeren og skuespilleren Otto Brandenburg modtager af Skanderborg-festivalens hæderpris, Polka Verner Legatet. Brandenburg, der på daværende tidspunkt ikke har vist sig offentligt i flere år, takker overraskende ja til at komme og modtage prisen i Skanderborg.

Ved samme lejlighed dukker idéen om at lave en hyldestkoncert til Brandenburg, der desværre døde i 2007, op, og den idé bliver i 2008 nu en realitet. Til at hylde den gamle baggårdspuma kan man opleve kunstnere som Gitte Hænning, Daimi, Peter Belli, Peter A.G. Nielsen. Poul Krebs, Simon Kvamm, Rasmus Nøhr og Nikolaj Lie Kaas + Rasmus Bjerg m.fl. fortolke Otto Brandenburgs mange ikoniske sange. Anders Breinholt er vært ved festlighederne.

Smukfest takker Otto Brandeburg for hans store bidrag til dansk musk med en mindeskoncert. 

Politikens udsendte skriver om koncerten: "En baggårdspuma skal man ikke kvæle i familiehygge og pænhed, men opsøge og lytte til, for eksempel langt ude i skoven i Skanderborg."  Og anmelderen bemærker sig særlig positivt ved Simon Kvamms fortolkning af sømandsvisen "Susanne, Birgitte og Hanne".

 

KORT OM 2008

  • Hovednavne: Eric Clapton (UK), Lenny Kravitz (US), Katie Melua (UK), Franz Ferdinand (GBP), Kaiser Chiefs (UK), Nightwish (FIN)
  • Dato: 6.-10. august (2. weekend).
  • Medhjælpere: 11.099 bygger og hygger om festivalens gæster.
  • Billet: Danmarks Smukkeste Festival får udsolgt af partoutbilletter, samt endagsbilletter til fredag, lørdag og søndag.

Se kontaktoplysninger