/media/2819/hovedloes-livecamp.jpg

Hjertesager

Morgendagens stjerner

Smukfest er et nonprofit foretagende, hvor alt overskuddet geninvesteres - blandt andet i det musikalske vækstlag.

Smukfest har siden sin spæde start i 1980 støttet den nye, danske musik. Til at starte med handlede det måske mest om, at det hovedsagligt var de upcoming navne, der var råd til - men med tiden har det udviklet sig til en kernesag for festivalen at give plads og støtte til udvikling af det musikalske vækstlag. 

Igennem årerne har et utal af nye talenter spillet på festivalen. I 1981 var det for eksempel TV-2's første koncert på bøgescenen (som dengang bestod af et fjernvarmetelt) - og på det tidspunkt var det stadig et band, der lurede i undergrunden, ventende på det helt store gennembrud.

Der gik dog en del år før den første egentlige musikkonkurrence så dagens lys i bøgeskoven. I 2003 åbner man op for tilmeldinger til Starfighters der foregik på den nu hedengangne scene Den Blå Planet. Konkurrencen var åben for alle stilarter, og vinderen løb af med en pladekontrakt og to koncerter på Bøgescenerne.

I dag hedder musikkonkurrencen Live Camp - og udover at være en talentdyst, fungerer det også som en decideret "festival i festivalen". Live Camp-scenen åbner nogenlunde samtidig med KærligHeden og fordrer til 3 dages fest, ballade og ny musik til folket. 
26 bands optræder på Live Camp. De 18 af dem er udvalgt af Tak Rock og Royal Unibrews branche- og radiofolk, og de kæmper om de to priser Live Camps Udvalgte og Tak Rock-prisen. De sidste otte talenter samles af DR, Bandakademiet og Smukfest i løbet af året.

The Mind of 99, Vild Smith, Topgunn, Sukkerlyn, Scarlet Pleasure, Lord Siva og Djämes Braun er bare nogle af de bands, der gennem tiden har spillet på Live Camp og efterfølgende gjort sig bemærket i den danske musikbranche.

Smukbussen på Music Days 2017:

Se kontaktoplysninger