/media/2820/foedevarebanken.jpg

Slut med madspild

Smukfest gør op med madspild: Overskudsmad kommer udsatte til gode

I samarbejde med den velgørende organisation fødevareBanken, donerer Smukfest sammen med de mange boder i bøgeskoven overskudsvarer til socialt udsatte på blandt andet væresteder, krisecentre, børnehjem og herberger. 

"Det er helt naturligt for os at starte et sammenarbejde med fødevareBanken. Vi er som festival midt i en skov vant til at tænke i baner, der dels tager hensyn til natur og miljø, og dels har fokus på at gøre noget for dem i vores samfund, som har det sværere end andre. Vi har gjort det i en mindre skala tidligere, men i år kan vi sammen med fødevareBanken gøre det i meget større grad," fortalte talsmand for Smukfest Poul Martin Bonde ved samarbejdets start i 2015. 

Fødevarebanken er Danmarks største organisation mod madspild, og organisationens frivillige vil i løbet af festivalen besøge de mange madboder og sørge for at de madvarer, der måtte være i overskud, bliver samlet ind, og ikke smidt ud. Årligt indsamler fødevareBanken friskt overskudsmad fra fødevareindustrien svarende til ca. en million måltider til sociale og velgørende organisationer, som hjælper blandt andet hjemløse, misbrugere og børnehjem. 

Én ting er helt sikker: fødevareBanken er en SUPER smuk organisation, og vi er meget stolte af at arbejde sammen med dem. Hvis du har lyst til at vide mere om fødevareBanken, kan du læse videre på deres hjemmeside lige her!

"Samarbejdet med Smukfest er utroligt givende på flere måder. Vi nedbringer for det første spildet på festivaler, og sørger for at udsatte borgere får glæde af maden. Samtidigt viser Smukfest, at bekæmpelse af madspild og omsorg for udsatte er vigtig. Og det budskab kan nå ud til rigtig mange mennesker. Det er positivt, og er med til at vise et godt eksempel," fortæller presseansvarlig i fødevareBanken Jesper Ingemann.
Se kontaktoplysninger