/media/2819/hovedloes-livecamp.jpg

Overskudsenergi

Morgendagens stjerner/støtte til vækstlaget

Smukfest er et nonprofit foretagende, hvor alt overskuddet geninvesteres - blandt andet i det musikalske vækstlag.

Smukfest har siden sin spæde start i 1980 været optaget af at støtte vækstlaget og ny, dansk musik. Smukfest har derfor siden sin begyndelsen geninvesteret dele af overskuddet fra festivalforeningen i morgendagens stjerner og vækstlagsfremmende initiativer

Igennem årerne har et utal af nye talenter spillet på festivalen. I 1981 var det for eksempel TV-2's første koncert på bøgescenen (som dengang bestod af et fjernvarmetelt) - og på det tidspunkt var det stadig et band, der lurede i undergrunden, ventende på det helt store gennembrud.

LIVECAMP

Den allerførste festival i 1980 var kun med amatør- og semiprofessionelle bands og i festivalens første år, arrangerede man flere gange en talentkonkurrence. I 2003 åbner man op for tilmeldinger til Starfighters der foregik på den nu hedengangne scene Den Blå Planet. Konkurrencen var åben for alle stilarter, og vinderen løb af med en pladekontrakt og to koncerter på Bøgescenerne.

I dag hedder initiativet Live Camp - og udover at være en talentdyst, fungerer det også som en decideret "festival i festivalen". Live Camp-scenen åbner nogenlunde samtidig med KærligHeden og fordrer til 3 dages fest, ballade og ny musik til folket. 26 bands optræder på Live Camp. De 18 af dem er udvalgt af Tak Rock og Royal Unibrews branche- og radiofolk, og de kæmper om de to priser Live Camps Udvalgte og Tak Rock-prisen. De sidste otte talenter er finalisterne i det store talentudviklingsforløb KarriereKanonen, der hvert år arrangeres af DR, Bandakademiet og Smukfest.

The Mind of 99, Vild Smith, Topgunn, Sukkerlyn, Scarlet Pleasure, Lord Siva og Djämes Braun er bare nogle af de bands, der gennem tiden har spillet på Live Camp og efterfølgende gjort sig bemærket i den danske musikbranche.

WALTHERS MUSIKCAFÉ 

Walthers Musikcafe er en idé, som faktisk er ligeså gammel som festivalen selv. En idé om at skabe et spillested, som alle dage kan være en hyldest til anti-dagligdagen, hvor vækstlaget får en platform at bolte sig på, og hvor Walther kan møde folket hele året og ikke kun den ene uge i august.

Walthers Musikcafé så dagens lys i 2012 og er i dag et spillested med minimum to koncerter hver uge, og masser af fester for både byens unge og voksne. Cafeen er ejet og drevet 100 % af Skanderborg Festivalklub, med en professionel cafeledelse og lønnet barpersonale.

En hjørnesten i driften af caféen er alle de primært unge frivillige som lægger frivilligt arbejde i at skabe events, booke musik, få teknisk erfaring eller på anden vis være en del af det knap 40 mand store hold bag driften.

Smukbussen på Music Days 2017:

Se kontaktoplysninger