/media/2854/dav.jpg

Smukskov

Smukskov

I bøgeskovens trætoppe gemmer sig en slags kravle-smuklinge. De er en del af Smukskov - et medhjælperhold, der sikrer, at bøgeskoven er sund, frisk og risikofri at færdes i for os alle sammen

Holdets vigtigste opgave er at passe på skoven. Det gør de blandt andet ved pakke nogle af de mest udsatte træer ind i orange puder, så chaufførerne i skoven har lettere ved at se dem hen på natten. Hvis der skulle ske en påkørsel af et træ, bløder puderne også en smule af. 

Smukskov består af en god farvelade af uddannede træklatrere, anlægsgartnere og skovarbejdere, der kører rundt på hele pladsen i løbet af opstillingsperioden og fjerner løse grene fra trætoppene, som ellers kunne risikere at falde ned. 

Der må som udgangspunkt aldrig fjernes levende grene, men hvis sikkerhedshensyn alligevel skulle kræve det, ordner Smukskov-holdet det i samarbejde med Skovfogeden. 

   

Skulle der ske en skade i løbet af festivalen, bliver den registreret af Smukskov-holdet og samlet i en rapport efter festivalen, så man kan vurdere, hvilke tiltag der skal gennemføres for at passe endnu mere på skoven næste år. 

 

Se kontaktoplysninger