/media/7845/smuk19_hth-3.jpg

Oplevelser

Maden på Smukfest

Gourmet med hvid dug, hurtige burgers på farten – og alt der imellem. Med 80+ spisesteder behøver din mund ALDRIG kede sig på Smukfest. Her er noget godt at spise for alle smagsløg og alle budgetter.

Maden er vigtig for din festivaloplevelse ligesom både musikken, festen og øllen også er det. Derfor har vi sørget for, at du kan vælge mellem et bredt udvalg af mad fra hele verden. Den gastronomiske mangfoldighed er vigtig på Smukfest, og derfor er madboder og restauranter hver især nøje udvalgt.

Et smugkig

Du kan allerede nu begynde at glæde dig til maden på Smukfest. Her har vi nemlig inviteret en masse af de dejligste kendingene fra tidligere år. A Hereford Beefstouw kommer og fejrer sit 10-års jubilæum på fineste manér, Volkerts Fylke inviterer på madeventyr blandt danske gourmetretter lavet fra bunden, mens Canblau sørger for tapas til den helt store guldmedalje. Derudover kommer der favoritter som Nørre Vissing Kro, Smukfisk og Italio. 

Når du ikke lige magter alt det dersens gourmetmad med tangsalat og havtornsremoulade og egentligt bare er mere til en pulled-et-eller-andet, så står Tulip selvfølgelig klar til undsætning. Det samme gør Halifax, der endnu engang langer velkendt burgerkærlighed over disken. Og når det skal være helt som i de gode gamle dage, kan du slå et smut forbi Skovens Hvile, der med deres smørrebrød, øl og snaps aldrig skuffer.

Restauranter - med siddeplads

På Smukfest kan du nappe en burger eller en omgang pasta og kødsovs med i farten og enten slå dig ned i skovbunden eller tage den stående. Men du har altså også rig mulighed for at komme ind og sidde, tage en slapper og nyde et dejligt måltid med kniv og gaffel på en af vores skovrestauranter. 

Er du glutenallergiker, laktoseintolerant, vegetar eller veganer?

Så har vi en stor palette af forskellige madboder, der laver mad uden det ene og det andet!

Der er en del spisesteder, hvor der er mulighed for at købe vegetarisk og nogle stykker, som har veganske retter. Men selvsagt findes der også retter i skoven, som ikke kan twistes til et mere grøntsagsbaseret måltid, såsom flæskestegssandwich...

Har du glutenallergi, eller spiser du af andre kostmæssige årsager ikke gluten, så går du ikke sulten herfra. Der findes en masse boder, som har retter uden gluten, og ellers er mange boder meget venlige og kan lave glutenfrie alternativer. Forhør dig i den bod, du har lyst til at spise i – de vil sikkert finde en løsning. Det er dog ikke alting, du kan forvente at spise glutenfrit, og mad som pizza og sandwich må vente, til du kommer hjem. 

Nogle boder har retter uden laktose, men er du i tvivl, så spørg endelig det hjælpsomme personale i boderne. De ved alt om maden og kan helt sikkert hjælpe med at servere et skønt måltid uden laktose.

Lav din egen mad

På festivalens campingområder må du hellere end gerne medbringe din egen mad. Og skal menuen ikke stå på dåsetun og Nutellamadder hele ugen, så kan du tage en tur til KærligHedens mark 3. Her er der mulighed for at kokkere lidt over bål, eller du kan medbringe en trangia og lave lidt lækkert. Men det er altså også kun her, at vi må lege med åben ild – ikke nede i din lejr blandt polyestertelte og smukke, berusede mennesker. 

Slut med madspild

I samarbejde med den velgørende organisation fødevareBanken, donerer Smukfest, sammen med de mange boder i bøgeskoven overskudsvarer til udsatte. På festivalen bliver der indsamlet tonsvis af mad, som fødevareBanken efterfølgende fordeler til socialt udsatte på væresteder, krisecentre, børnehjem og herberger. Du kan læse meget mere om det smukke initiativ lige her 

Overblik over de 80+ spisesteder

Det kan være svært at holde overblikket over de mere end 80 madboder, der findes rundt om på festivalpladsen. Men bare rolig, der findes flere forskellige typer oversigter. Når vi nærmer os Smukfest 2019, kan du i vores app både finde en alfabetisk oversigt og et interaktivt kort med alle madboderne, hvorfra du kan trykke dig ind og læse mere om dem. Så skulle det gerne blive lidt nemmere at beslutte, hvad dagens menu skal bestå af!

Se kontaktoplysninger