/media/7845/smuk19_hth-3.jpg

Maden på Smukfest

Dejlig mad med hvid dug, hurtige burgers på farten – og alt der imellem. Med 80+ spisesteder behøver din mund ALDRIG kede sig på Smukfest. Her er noget godt at spise for alle smagsløg og alle budgetter.

Maden er vigtig for din festivaloplevelse ligesom både musikken, festen og øllen også er det. Derfor har vi sørget for, at du kan vælge mellem et bredt udvalg af mad fra hele verden. Den gastronomiske mangfoldighed er vigtig på Smukfest, og derfor er madboder og restauranter hver især nøje udvalgt.

Et smugkig

Du kan allerede nu begynde at glæde dig til maden på Smukfest. Her har vi nemlig inviteret en masse af de dejligste kendingene fra tidligere år. A Hereford Beefstouw kommer og fejrer deres 11. år på Smukfest på fineste manér, Canblau sørger for tapas til den helt store guldmedalje, og du kan derudover besøge favoritter som HTH Køkkenet med øl i vandhanen, Nørre Vissing Kro, Smukfisk og Skovens Hvile, der med deres smørrebrød, øl og snaps aldrig skuffer.

Af nyheder kan vi blandt andet løfte sløret for en helt ny restaurant ved Udsigten i samarbejde med Michelinrestauranten Gastromé, så det bliver altså bare helt i top!

Når du ikke lige magter alt det dersens gourmetmad med østers med tophat og egentligt bare er mere til en pulled-et-eller-andet, så står Tulip selvfølgelig klar til undsætning. Det samme gør Halifax, der endnu engang langer velkendt burgerkærlighed over disken. Og når det skal være helt som i de gode gamle dage, kan du slå et smut forbi Arizona Burger eller Mor Karens. 

Restauranter med siddeplads

På Smukfest kan du nappe en burger eller en omgang pasta og kødsovs med i farten og enten slå dig ned i skovbunden eller tage den stående. Men du har altså også rig mulighed for at komme ind og sidde, tage en slapper og nyde et dejligt måltid med kniv og gaffel på en af vores skovrestauranter. 

Er du glutenallergiker, laktoseintolerant, vegetar eller veganer?

Så har vi en palette af forskellige madboder, der laver mad uden det ene og det andet!

Der er en del spisesteder, hvor der er mulighed for at købe vegetarisk og nogle stykker, som har veganske retter. Men selvsagt findes der også retter i skoven, som ikke kan twistes til et mere grøntsagsbaseret måltid, såsom flæskestegssandwich...

Har du glutenallergi, eller spiser du af andre kostmæssige årsager ikke gluten, så går du ikke sulten herfra. Der findes selvfølgelig boder, som har retter uden gluten, og ellers er mange boder meget venlige og kan lave glutenfrie alternativer. Forhør dig i den bod, du har lyst til at spise i – de vil sikkert finde en løsning. Det er dog ikke alting, du kan forvente at spise glutenfrit, og mad som pizza og sandwich må vente, til du kommer hjem. 

Nogle boder har retter uden laktose, men er du i tvivl, så spørg endelig det hjælpsomme personale i boderne. De ved alt om maden og kan helt sikkert hjælpe med at servere et skønt måltid uden laktose.

Slut med madspild

I samarbejde med den velgørende organisation fødevareBanken, donerer Smukfest, sammen med de mange boder i bøgeskoven overskudsvarer til udsatte. På festivalen bliver der indsamlet tonsvis af mad, som fødevareBanken efterfølgende fordeler til socialt udsatte på væresteder, krisecentre, børnehjem og herberger.

Overblik over de 80+ spisesteder

Det kan være svært at holde overblikket over de mere end 80 madboder, der findes rundt om på festivalpladsen. Men bare rolig, der findes flere forskellige typer oversigter. Til juli kan du i vores app både finde en alfabetisk oversigt og et interaktivt kort med alle madboderne, hvorfra du kan trykke dig ind og læse mere om dem. Så skulle det gerne blive lidt nemmere at beslutte, hvad dagens menu skal bestå af!

Se kontaktoplysninger