/media/1146/header_solund.jpg

Sølund
Midt og Øvre

Sølund Midt og Øvre

Vælg den nemme løsning og flyt ind i et Hotelt på en af Smukfests bedste placeringer med festivalskoven indenfor få minutters gang.

Officiel åbning af Sølund er tirsdag den 2. august kl. 14.00 for Hotelte 

Sølund er delt op i Midt og Øvre, og hvor grænsen præcis går, er vist kun de færreste, der ved. Sølund Øvre er den del, som ligger tættest på festivalpladsen. Her skal man nærmest kun lige krydse den store vej og vupti, så er man ved Sølundindgangen og før man ved af det inde foran Bøgescenen. Går du den modsatte vej, bevæger du dig ind på området Sølund Midt. Kun en anelse længere fra pladsen, men til gengæld dét tættere på Skanderborg By. Og for de der ikke ved det, så har Skanderborg faktisk et rigtig skønt byliv, så er der overskud på kontoen, er en lille gåtur den vej slet ikke en dårlig idé.

Topplacering

Det meste af Sølund har søudsigt. Det er måske ikke sådan vanvittigt overraskende, når området hedder SØlund. Men udsigt til vand er ikke sådan at kimse af, og skulle vi på Hammerslag-skala vurdere Sølund-Hoteltenes placering, bliver det en ren 5'er. Tæt på festlighederne, smuk udsigt og alle de nødvendige indkøbsmuligheder lige om hjørnet. 

Du kan finde boder med mad af den hurtige slags på pladsen, og der er gode toilet- og badefaciliteter på området. Du er også tæt ved Hittegodskontoret, hvis du skulle ske at have mistet noget undervejs. 

Et sted med særlige hensyn

Sølund er ikke et sted, Smukfest har opfundet til lejligheden. Landsbyen Sølund er faktisk helårsbolig for en række af Skanderborgs særlige indbyggere og er ikke en landsby i traditionel forstand. Det er et bosted for voksne med vidtgående og varige fysiske og psykiske handicap.

Det er ikke alle Sølunds beboere, der forstår, hvad alle de glade mennesker pludselig laver i deres baghave. Det er derfor smuk stil at udvise respekt og tage hensyn til dem, der stadig har en hverdag midt august-virvaret – ligesom man ville gøre på enhver andens hjemmebane. Måske møder du nogle af dem, som sælger saftevand eller lignende.

Tre dejlige ting ved Sølund

  1. Decideret perfekt placering! Ingen unødvendig slid på bentøjet og noget flot at kigge på uanset, hvordan du vender og drejer dig
  2. En skøn blanding af Smuklinge og Landsbyen Sølunds beboere
  3. Her flytter du nemt og bekvemt ind i et smukt Hotelt 
Se kontaktoplysninger