Standup for Skanderborg

Scene

Bøgescenerne

Showstart

lørdag 15:00

Igen i år hylder vi dansk komik, når Bøgescenerne danner rammen for indslaget Standup for Skanderborg. Skuespiller og manusforfatter Rasmus Botoft, der blandt andet er kendt fra 'Rytteriet', står for værtsskabet og åbner Bøgescenen for en perlerække af danske komikere til en omgang træning af lattermusklerne.  

De optrædende til dette års Standup for Skanderborg er:

Anders Matthesen. Siger man standup, er det meget svært ikke også at sige Anders Matthesen, hvis CV strækker sig vidt og tæller manuskriptforfatter, instruktør, podcastvært, skuespiller og bagmand til bogserien 'Ternet Ninja'. Anders Matthesen er netop nu aktuel med showet 'Jokes - fra en hvid, straight mand'.

Johnny Robertson er flere steder blevet beskrevet som et lovende stjerneskud på komikhimlen. Hans materiale har allerede høstet hæder og priser. I 2022 gik han hjem med guldmedaljen ved DM i standup og har senest varmet op for Heino Hansen.

Mia Lyhne og Esben Pretzmann. Skuespiller Mia Lyhne mestrer det sjove og underholdende på en vidunderligt underspillet, lun og skælmsk måde - hvilket blev tydeligt fx i TV-serien Klovn. Esben Pretzmann kendt fra bl.a. Drengene fra Angora og Svedbanken er en sand karakter-kamæleon, der i dag arbejder med billedkunst. Med denne kombination tør vi godt spå god underholdning.

Mick Øgendahl er endnu en af dansk comedys greatest. Han har præsteret intet mindre end fem one-man-shows og har også medvirket i og produceret et utal af film, teaterforestillinger og TV-shows.

Nina Rask / Lasse Dein har satiren og skuespillet i deres hule hånd. Begge er uddannet fra DRs Talenthold. Lasse Dein har siden brilleret i kombinationen mellem musikhits og funny bone, mens Nina Rask i spot on satirevideoer især på DR rammer aktuelle debatter og problemstillinger.

R8dio - Klavs Bundgaard og Allan Sindberg. Brian Lykke og Kasper Nielsen er menneskerne bag den prisvindende podcastserie Undskyld Vi Roder, der følger vi opbygningen af den fiktive taleradio, r8Dio. Lykke og Nielsen modtog i 2022 en nominering til Årets Komiker til Zulu Comedy Galla for netop deres karakterer i r8dio.

Søs Egelind har med sit eminente talent for skuespil og komik haft fingrene dybt begravet i mange og brede dele af dansk kulturliv inden for genrer som revy, film, teater og TV-serier. Mange kender hende desuden også for samarbejdet med kollegaen Kirsten Lehfeldt i 'Søs og Kirsten' og senere 'Kongeriget'.

Simon Tang er vinder af Comedy på Kærligheden. Hans talent og evner på comedyscenen, blev allerede cementeret ved DM i Stand-up i 2018, hvor Tang fik en fornem 3. plads. Du kender ham også fra ZULU Comedy Galla, hvor Simon i 2020 var nomineret til Årets Talent. Med stor selvironi og charme, er Simon garant for tvists i sine jokes, som selv de mest habile comedyfans ikke havde forudset.