/media/5203/iris-gold_header.jpeg

Iris Gold

”… en smuk blomst i det danske musikbed, og der er ingen tvivl om, at hun i de kommende år vil vokse langt ud over landets grænser, hvis der er nogen retfærdighed til” (Gaffa).

Iris Gold, der oprindeligt er fra London men opvokset i København, har levet et nomadisk liv omgivet af fritænkere og er vokset op i hippiesamfund og besatte bygninger. Elementer der har gjort hende til den unikke og karismatiske artist hun er i dag.

Iris Gold inviterer ind i sin verden af ”hippie hop” – en farverig og smitsom sammensmeltning af retro hiphop, soul og power pop, med et generøst drys af flower power. Med West Coast-melodier som baggrund, er Iris Gold siden blevet ved med at udvide sin musikalske horisont, efter først at være blevet forelsket i klassiske hiphop acts som Pete Rock, Beastie Boys og De La Soul. Hun har formået at sammenflette alle disse influenser ind i sin egen musik, en blanding der ifølge den britiske avis The Guardian, bedst kan beskrives som “Deliciously summery and laid-back at a time when most pop seems to want to make you have a heart attack”.

Det sidste år har for alvor sat gang i karrieren for Iris Gold, der spillede mere end 80 shows rundt omkring i Europa, incl. Eurosonic i Holland, Spot og Roskilde i Danmark og Focus Festival i Wales. Debutsinglen ”Goldmine” kom i 2015 og siden har Iris Gold sendt yderligere en god håndfuld tracks på gaden, bl.a. ”All I Really Know” og ”Roll It Out” fra sidste år.

Se kontaktoplysninger