/media/8675/mm_banner.png

Marvelous Mosell

Fredag den 5. august

Mosell laver musik, der er som hentet direkte fra 80'ernes rap, disco og pop, og som altid er til at danse til.

"Altså er Marvelous Mosells debutalbum ikke bare den vildeste lyriske griner, det er også et pænt fråderen musikalsk trip. Og samtidig så tekstligt og musikalsk gennemarbejdet, at man godt kunne købe forestillingen om, at det, vi hører, er lyden af en hvid Stormester Lyn, der bringer et uvejr af lektier ned over en purung hiphop-generation i 80'ernes Danmark."

Citatet er hentet fra Informations anmeldelse af "Magisk mytisk mageløs", det længe ventede debutalbum fra Marvelous Mosell, der kom på gaden i november 2017 til masser af ros og flittig P3-rotation af førstesinglen "Antikommerciel masseappel". Hans sange har titler som "Hip Hop aerobics", "Beverly Beretninger", "Jeg var blevet syg og ku' li' det" og "Robin Rubin solgte crack-kokain" – og hans hjemmeklippede, tv-serie-cut-up og som oftest pangfarvede videoer har tilsammen rundet et par millioner afspilninger på YouTube. Seneste udspil fra Marvelous Mosell er intet mindre end ”International Breakthrough – EP”, der bl.a. rummer nye træffere som ”Den 10 milliardne stilart” og titelnummeret.

Marvelous Mosell blev i 2014 nomineret til ikke mindre end fire Steppeulve og fik lidt af et gennembrud samme år, da P3 inviterede ham ind som performer til deres Guld-fest. Her straffede magiske Mosell gulvet i Koncerthuset med "Dans, bevægelse, fashion", og de forbudte trin, der hører til hans single "Den bedste danser". Som andre Mosell-favoritter og debutalbummet stilsikkert produceret af den absolut åndsbeslægtede samarbejdspartner Tue Track, der om sin partner in crime siger: "Jeg tror, der er mange, der har syntes, at rap er blevet for hårdt eller selvhøjtideligt. Der er Mosell helt klart en befrielse fra det. Hans videoer og tekstunivers er meget unikt og minder mig på nogle måder om det, vi selv har haft gang i med Malk de Koijn."

Se kontaktoplysninger