/media/8719/rickastley_banner.png

Rick Astley

Fredag den 5. august

Der er så absolut ingen rigtig 80’erfest uden Rick Astley! Hans debutsingle “Never Gonna Give You Up” fra 1987 lå nummer 1 på hitlisterne i 25 lande og skød den unge englænder direkte mod stjernerne i skulderpudernes årti.

Når vi får besøg af Rick Astley i Bøgeskoven er det et menneskeligt fænomen, der optræder. Den i dag 56-årige sanger og radiopersonlighed har for længst opnået kultstatus. Det blev måske første gang tydeliggjort i 2007, da signaturhittet “Never Gonna Give You Up” blev genstand for et meme kaldet Rickrolling. En verdensomspændende internetspøg, som gik ud på at narre sine venner ind på Astley-hittet. Bevægelsen var så massiv, at det revitaliserede sangerens karriere, og nye sange blev skrevet og udgivet, bl.a. på albummet “50” (2016). 

Netop førnævnte megahit er hørt over 1 mia. gange på YouTube - et svimlende antal afspilninger, der kun er overgået af tre andre 80’erhits (“Billie Jean” af Michael Jackson, “Take On Me” af A-ha og “Sweet Child o’ Mine” af Guns N’Roses).

Selvom netop dét hit ikke er til at komme udenom, er der masser af andet godt i Rick Astleys bagkatalog til at bære et koncertsæt i Skanderborg. Tjek bare albummet “Whenever You Need Somebody”, som solgte stort i 1987. Efterfølgeren “Hold Me In Your Arms” fra 1988 landede tilsvarende solidt hos publikum, ikke mindst “She Wants To Dance With Me”, som hægtede sig godt fast i hitlisterne verden over.

I 1990’erne skiftede Astleys musikalske inspiration retning, og de følgende plader “Free” (1991) og “Body and Soul” (1993) viste andre og dybere sider af ham. Efter nogle års pause fra musikindustrien - med familien i centrum, han er i øvrigt dansk gift - vendte Rick Astley tilbage med albummet “Keep It Turned On” i 2001 og et coveralbum “Portrait” i 2005.

Rick Astley har fortsat en vidunderlig stemme, som ikke mindst briterne har kunnet høre i radioen de seneste mange år. Er man mere til TikTok end til transistor, så er Astley kun endnu mere markant med 2.1 mio. følgere! Alt i alt en kunstner, som har formået at forny sig i takt med verdens gang, og vi glæder os meget til at tage imod ham i skoven den 5. august 2022.

Se kontaktoplysninger