/media/8820/eeegee_banner.png

Eee Gee

Lørdag den 6. august

Eee Gee er den danske sangerinde og sangskriver, Emma Grankvist. Musikalsk bevæger eee gee sig sted imellem den nordiske popmelankoli og den varme Americana, der omfavner støvede folk elementer, og countryens nostalgi. To modpoler, der af uransagelige årsager smelter perfekt sammen lige så snart Emma åbner munden.

For Eee Gees elegante musikalske univers er nemlig både gennemført og spækket med paradokser. Det er sjældent tingene er helt, som de ser ud, når Eee Gee synger om alt fra selvkærlighed til selvmedlidenhed, og det er noget, der især kommer til syne i hendes sangskrivning, der hele tiden balancerer mellem solide feel-good melodier og sangtekster, der handler om at have det af helvedes til.

Sangenes fortællinger fremstår som individuelle, ærlige øjeblikke fra livet, mens det leves. Og hvor teksterne viser en sangskriver, der ikke er bange for at konfrontere sin egen skrøbelighed, er universet omkring Eee Gee helt anderledes sprudlende, humoristisk, cinematisk og vidunderligt underligt.

I 2020 blev Eee Gee signet til det australske indie-label Future Classic (Flume, G-flip. Flight Facilities), og debuterede i maj med selvkærlighedshymnen ’Favorite Lover’, der straks spredte ringe i vandet hos flere af de større internationale blogs, og blev P3’s Uundgåelige samt nr. 1 på P3-listen ugen efter

Se kontaktoplysninger