/media/8485/sivas_banner.png

Sivas

Spilledag TBA

”Vores prismodtager er lige nu – og er først lige begyndt. Men vi tror, der er masser af fremtid i ham.” Sådan lød en del af begrundelsen, da Smukfest i 2014 tildelte Sivas festivalens hæderspris, Polka Verner Legatet for sine tekster og for positivt at påvirke det danske sprog. Profetien må siges at være blevet rimelig indfriet, for siden har Sivas været en af de mest toneangivende kunstnere på den danske hip hop scene.

Sivas brød for alvor igennem med en lyd, stil og med tekster, der har været med til at definere den danske hip-hop genre. Gennemgående for Sivas' musik er budskabet om at gøre det, man mener er rigtigt og kæmpe for sine idealer. Han er pioneren bag den nuværende hiphop bølge i Danmark og en af landets største og mest respekterede kunstnere. 

Det hele tog fart i 2013 med debut-EPen 'D.A.U.D.A', der af Per Vers blev kaldt ”den måske mest stilsikre debut, jeg kan komme i tanke om inden for dansk rap.” Og siden er det i den grad gået derudaf for Sivas, der med masser af træfsikre tracks og de tre albums 'Familie før Para' (2016), 'Ultra' (2018) og 'Contra' (2019), i sjælden grad har været med til at definere moderne dansk Hip Hop. Han har siden udgivet en række singles, der blandt andet tæller 'COMFY' med Kesi og Noah Carter, 'Moonlight' med Amina og Branco samt den seneste 'Push it to the limit" med Lord Siva.

Listen over hits er lang og tæller bl.a. 'Qui', 'Capitan', 'Rally', '4Livet', 'Sidste timer', 'Lang historie kort', 'Det gode liv', 'JaJa' og 'KBHavana'– og kigger man på listen over de folk, Sivas har arbejdet sammen med siden starten, så har man et godt overblik over de mest succesfulde dansk urban-kunstnere de sidste 5 år: Gilli, Benny Jamz, Stepz, Mellemfingamuzik, Højer Øye, Ukendt Kunstner, Kesi, Branco, Noah Carter og Lord Siva. 

Hør ham her med '4Livet/Captain' fra albummet 'Contra'

Se kontaktoplysninger