/media/8395/thelmig-banner.png

Thomas Helmig

Spilledag TBA

Når Helmig og hans band næste sommer besøger Smukfest, er det efter en fire år lang ufrivillig pause fra koncertscenen. Som så mange andre måtte Thomas ændre planer og sætte turnélivet på pause, og han har derfor kun spillet én eneste koncert i fire år, for 6.000 mennesker i Malaga i september. Helmig og hans fabelagtige band er derfor mere end klar på at komme ud og spille for os alle sammen til sommer! 

Thomas Helmig udgav sit seneste studiealbum, 'Takker' i 2018. Albummet er Helmigs 16. album, og er ligesom mange andre Helmig-album musikalsk funderet i soul- og funkmusikken. Ved siden af hans albums har han udgivet en række singler - senest 'Fed Lykke' fra 2021. 

Det var bestemt en mere end lovende Thomas Helmig, der debuterede med albummet af samme navn dengang i 1984. Forud var gået en tid som sanger i bl.a. de århusianske funk-favoritter Elevatordrengene. Var det første album en rimelig succes, tog karrieren for alvor fart, da Helmig på "2" ('82) samlede sine gamle venner omkring sig i bandet Brothers. I de følgende år var det et af landets mest populære live orkestre med en hale af begejstrede fans i kølvandet og stensikker fest overalt, hvor de kom frem. Brothers holdt til og med det tredje album "Kære Maskine" ('86), og det var i dén grad solisten Thomas Helmig, der var i fokus på det såkaldte "skilsmissealbum" "Vejen Væk" ('88), der med sange som "Nu hvor du har brændt mig af" og "Det er mig, der står herude og banker på" resulterede i en flerdobbelt platinsucces og – som vi ved det i dag – et par af alle tiders mest elskede danske popsange. I 1992 udsendte en genfødt Thomas Helmig albummet "Rhythm". Væk var de dansksprogede sange, soulmusikken var underspillet, til gengæld var Helmigs begejstring for Dylan til at høre. Soul-inspirationen vendte dog tilbage på de næste udspil "Say When" ('93) og ikke mindst på "Stupid Man" ('94), der igen placerede Thomas Helmig øverst på hitlisterne og blandt danskernes absolutte favoritter. Siden har Thomas Helmig hørt til superligaen i dansk musik. Hans albums sælger til platin hver gang, hans sange hører til de mest spillede på radiostationerne, og koncerterne hører til de overhovedet mest besøgte herhjemme. En god indgangsvinkel til hele Helmigs univers kan fås på 2010-opsamlingen "Past Forward".

Her mere end 30 år efter solodebuten er Thomas Helmig altså stadig i storform ved koncerterne, hvor han på fineste vis formår at favne hele karrieren med en sætliste, der både tæller de bedste af de første og de største af de sidste i en helhed, der er 100% Helmig og dermed en vigtig del af alle tiders danske soundtrack.

Med er Claes Antonsen, Emil Falk, ChrisBan Douglas, Poul Reimann, Søren Runge, Mads Michelsen, Mark Linn, Tilde Vinther og Sophie Ziedoy– et rent allstar hold. Thomas arbejder p.t. på nye sange og regner med at disse vil være at finde på sommerens sætliste sammen med alle de mest populæresange fra bagkataloget

Se kontaktoplysninger