Rummelighed
På Smukfest har vi fokus på at skabe gode rammer for folk både med fysiske handicap og/eller psykiske udfordringer.

Vi har et stort fokus på løbende at forbedre vores sociale inddragelse og gøre en særlig indsats for, at festivalen er tilgængelig for kørestolsbrugere – også selvom det ikke altid er den nemmeste opgave, når man laver festival i en gammel bøgeskov.

Handicapvenlig camping
På Smukfest har vi indrettet et campingområde specielt til vores gæster med særlige behov for tilgængelighed samt deres ledsagere. Campingområdet er placeret så tæt på festivalpladsen som muligt, har både handicapvenlige toilet- og badeforhold (herunder to badevogne med liggende skift) og mulighed for at få strøm til kørestole, respiratorer osv.

Rygmarvsbrokforeningen driver campingområdet og har vagter på 24 timer i døgnet, som kan hjælpe med opladning af kørestole og anden praktisk hjælp.

Handicaptoiletter
Der er handicapvenlige toiletvogne på alle Smukfests områder – både campingpladsen og rundt omkring på festivalpladsen. Alle toiletterne er aflåste, så vi kan sikre, at de er ledige og tilgængelige for de mennesker, der har brug for dem – som selvfølgelig får udleveret en nøgle.

Hvilezoner
Ved området Capri er det muligt for gæster med ledsagerkort at få adgang til Smukfests hvilezone. Her er der mulighed for at trække sig tilbage i de bløde sofaer og få et hvil fra de mange mennesker og festligheder på pladsen.

Foto: Theis Poulsen

Foto: Theis Poulsen

Foto: Theis Poulsen

Foto: Theis Poulsen

Ledsager
Alle med ledsagerkort, der køber en billet til Smukfest, har mulighed for at få én ledsager gratis med ind på pladsen og i campingområdet, så de altid har den hjælp ved hånden, som de har brug for.

Alle børn under 13 år skal være i følgeskab med en betalende voksen samt bære et børnearmbånd. Der vil derfor ikke være mulighed for, at børn med handicap benytter sig af ledsagerkortet.

Opholdspladser og ramper
Der er etableret specielle opholdspladser omkring musikscenerne på Smukfest, så kørestolsbrugere har mulighed for et godt udsyn. Der er en bevidsthed blandt vores frivillige opstillere af festivalen, at de skal bygge ramper frem for trapper, der hvor det kan lade sig gøre, og derfor er der flere barer og boder, der har ramper til kørestolsbrugere.

Passérkort
Da festivalpladsen er meget kuperet, kan der til kørestolsbrugere udstedes et passérkort, så man via bagveje kan undgå de stejleste stigninger og ved lukketid store menneskemængder.

Tilgængelighedspris
I 2017 modtog Smukfest med stor stolthed Bevica Fondens Tilgængelighedspris.

Volue Guldmærket
Smukfest har af Volue-projektet, som arbejder for at live-musik skal være tilgængeligt for alle, fået tildelt et guldmærke for vores tilgængelighed og handicapvenlighed.

Mere social bæredygtighed?

Følg med for mere
Smukfest - All rights reserved