Til og fra festen

Mange veje fører heldigvis til Smukfest!

Parkering, shuttlebusser, hvor må jeg læsse af og hvordan kommer jeg i det hele taget til Smukfest? Fold ud og find svar.
Parkering

Smukfest har to store og gratis parkeringspladser, som alle med gyldigt armbånd kan benytte sig af.

Der er skiltning til Smukfest fra E45 og hele vejen til parkeringspladserne, så det gælder blot om at følge dem. Vil du sætte GPS'en til en bestemt adresse, finder du vores parkeringspladser på følgende:

 • Hylkevej 3, 8660 Skanderborg (Giraffen)
 • Horndrupvej 4B, 8660 Skanderborg (Elefanten)

Dropzoner
I toppen af parkeringspladsen findes der dropzoner, hvor man må standse og læsse af. Du har 3 minutter, så vær effektiv og giv plads til de næste!

Fra parkering til festivalpladsen 
Når bilen er parkeret, sætter du kurs mod toppen af pladsen og hopper på en af de mange shuttlebusser, der kører i pendul– og rutefart ind til festivalpladsen og campingområderne.
Ruteplan findes her.

Fra parkering til KærligHeden
Ønsker du at gå til KærligHeden skal du benytte vores parkeringsareal ved Giraffen. Derfra har Smukfest nemlig fremtryllet en gå-sti til KærligHeden på en kilometers penge. Men husk nu, at der altså også kører shuttlebusser!

Åbningstider
Festivalparkering åbner fredag den 28. juli kl. 7.00.
Festivalparkering lukker mandag den 7. august kl. 13.00. Husk at afhente din bil inden da!

Ordensregler

 • Det er strengt forbudt at overnatte på parkeringspladserne.
 • Autocampere, campingvogne, campletter og lignende må ikke parkere på festivalparkering.
 • Ulovligt parkerede køretøjer vil blive fjernet for ejers regning og risiko. Hvis dit køretøj er blevet fjernet, kan du henvende dig til Safety på tlf.: 8793 7254
 • Der er kun adgang for gæster og medhjælpere med gyldigt armbånd eller festivalbillet på Smukfests bemandede og gratis parkeringspladser.
 • Det er ikke tilladt at gå fra Elefanten til KærligHeden via Horsensvej for din egen sikkerheds skyld.
 • Det er kun muligt at gå til KærligHeden fra Giraffen, hvorfra der er etableret en sti.
Shuttlebusser

Smukfest spreder sig over et større geografisk område, og vi har derfor shuttlebusser til at køre rundt på festivalpladsen. De er selvfølgelig ganske gratis.

Shuttlebusserne kører 24 timer i døgnet fra fredag d. 28/7 kl. 7.00 og indtil mandag d. 7/8 kl. 14.00 – pånær torsdag i tidsrummet kl. 10-12, hvor det store Smukoptog skal have plads på Horsensvej.

De fem ruter:
Rød 1: KærligHeden – Sherwood/Skovlunden T/R
Blå 2: Crewcamp + Naturligheden – Sherwood T/R
Gul 3: Festival-P – Sherwood/Skovlunden T/R
Sort 4: Festival-P – KærligHeden T/R
Lilla 5: FriHeden (campingvogne) – Sherwood

Oversigtskort med busruter findes her.

Aflæsning af folk og grej

I er mange mennesker og meget grej, der ankommer nogenlunde samtidigt til Smukfest. Så for at festivallogistikken skal gå op, har vi lavet zoner, hvor det er muligt for jer at blive sat af med jeres bagage, hvis I får et lift til Smukfest. Her kan du se, hvor du kan blive sat af sammen med din bagage alt efter, hvilket campingområde, du skal bo på. 

Vær opmærksom på, at der især søndag d. 30. juli og onsdag d. 2. august er ekstra tryk på trafikken, da det er de helt store ankomstdage.

Se kort over over drop-off-muligheder her >
(kig efter den lille gule trekant)

For dig der skal bo på KærligHeden, NaturligHeden og Skovlunden

Der er ikke mulighed for at standse eller parkere ved KærligHeden, NarturligHeden, Medhjælpercamp (i Vrold) eller Skovlunden. Så er det her du skal bo, skal du i stedet følge skiltene mod Festival-P. Kommer du ad motorvej, kører du af ved afkørsel 54 med det store, gule "Smukfest" skilt, og bliver du ved at følge de gule skilte, ender du helt automatisk ved Festival-P.

På Festival-P er der store dropzoner (det er også tydeligt skiltet hvor), hvor du må holde i 3 minutter og smide dine sager af, så det gælder om at være effektiv og give plads til den næste. Herfra er der en ultrakort gåtur til shuttlebusserne, som du med lethed kan tage til KærligHeden og Holst. Tjek de forskellige ruter.

Bemærk, at du ikke kan have sækkevogn, trækvogn og lignende store sager med i shuttlebussen - Politiets regler. Du må have det med, som du kan sidde med på skødet. Har du ekstra bagage med, så er du nødt til at læsse af på Dropoff og køre flere gange med bussen. Der går også en udmærket sti fra parkeringsområdet Giraffen og til KærligHeden, hvis foretrækker at gå.

Bussen stopper ved KærligHeden og Sherwood, hvorfra du kan tage en bus til NaturligHeden og Crewcamp. Skal du til Skovlunden, skal du stå af ved Sherwood, hvor der er 5 minutters gang ad hyggelig skovsti.

For dig der skal bo på FØLA, Banerne, Sølund, Stadion og Skanderborghus

Proceduren for aflæsning på Vestergade er nogenlunde, som den plejer. Her kan I læsse af i en dropzone tirsdag d. 1. og onsdag d. 2. august mellem kl. 08 og 18 ved den østlige indgang til Sølund – altså i T-krydset ved Vestergade og Sølundsvej. Vestergade er ensrettet i disse dage, så du skal køre ind fra Vroldvej (hjørnet ved Lidl og Rema 1000, hvis det siger dig mere) og fortsætte ad Vestergade, indtil du ser et skilt med "Dropzone". Søndag, når du skal retur er der igen etableret saml-op-zone på Vestergade mellem kl. 8 og 18.

Her er det kun muligt at standse og læsse af – ingen parkering! Når der er læsset af, drejer du til venstre ad Sygehusvej, venstre ad Møllevej og så er du tilbage på Vroldvej.

Tag bussen

Tag bussen fra de større byer i Danmark med Fleet

Fleets særlige Smukfest-afgange er en nyhed i 2023, hvor du til super fair priser kan rejse tværs gennem landet og havne lige midt på festivalen.
Læs mere om det hele og køb billet her - også til hjemturen.

Midttrafik – regionalbusser og natbusser

Smukfest har også et fantastisk samarbejde med Midttrafik, som tilbyder en lang række ekstra regionale busruter i festivalugen. Du finder direkte busser mellem festivalpladsen og Aarhus, Skanderborg, Horsens, Galten, Silkeborg og Odder. 
Mere info på Midtrafiks hjemmeside.

I 2023 gør vi plads til endnu flere busser sent om aftenen, hvis du skal hjem i eget postnummer og sove. Natbusser går som tidligere fra stoppestedet ved Skanderborghus. Se køreplaner, billetinfo m.m. hos Midttrafik.

Bybusser

Fra Skanderborg Station går masser af bybusser til de forskellige campingområder, f.eks. direkte til KærligHeden. Der går også busser til Skanderborghus (Stadion og Øvre Sølund) og til det nye område Naturligheden samt Medhjælpercamp i Vrold (her fra er kort gåtur til Skovlunden).

Tag toget

Fra hele landet, selv så eksotiske steder som Amager eller Frederikshavn, går der tog til Skanderborg. Alle togbaner fører til skovfestens by, og så kan du jo også få en lille øl på turen hertil.

Arriva har lavet nogle særlige Smukfest togbilletter til en ekstra skarp pris, som du kan bruge uanset, om du skal én eller flere dage afsted. OBS: Billetten gælder kun i Arrivas tog. Find din billet her.

Både DSB og Arriva stopper ved Skanderborg Station. Her fra har Midttrafik sat en ekstra busrute ind direkte til KærligHeden. Der går også busser til Skanderborghus (Stadion og Øvre Sølund) og til det nye område Naturligheden samt Crewcamp i Vrold (her fra er kort gåtur til Skovlunden). Bor du på FØLA, Banerne eller Sølund Midt er der kun en lille bid vej at gå fra Skanderborg Station til din lejr.

Tag cyklen

Cykel til og fra festival er jo bare genialt, hvis det er en mulighed for dig. Ingen risiko for ventetid, og du kan lige forbrænde en halv nattoast på vej hjem. Gratis, grønt, godt.

Igen i år finder du cykelparkering skråt overfor Capri-indgangen ved Skanderborghus (altså ned mod søen).

Tag et lift

Du finder masser af samkørselsmuligheder hvert år via GoMore.dk. Det anbefaler vi på det varmeste, at du benytter dig af – ikke mindst, hvis du kun besøger Smukfest en enkelt dag. Benzinpriser, miljø, alt det dér... 

Et andet slags lift – taxa – er selvfølgelig også muligt. Fang Dantaxi Skanderborg på 86 51 00 00 / 70 25 25 25. Taxaholdepladser her:

 1. Louisenlund
 2. Føla, Birkevej 20
 3. Døjsøvej
 4. KærligHeden v/ Tjek Ind Center
 5. Festival P, Elefanten (Horndrupvej)
 6. Festival P, Giraffen (Hylkevej)
Tag bilen

Du kan som altid parkere gratis på en af Smukfests to Parkeringspladser, Giraffen og Elefanten, der ligger på Horndrupvej 4 og Hylkevej 3. For at finde parkeringspladserne skal du følge skiltene mod Festival-P.

Kommer du ad motorvej, kører du af ved afkørsel 54 med det store, gule "Smukfest" skilt, og bliver du ved at følge de gule skilte, ender du helt automatisk ved Festival-P.

Herfra går der shuttlebusser til campingpladserne og skoven. 

Se oversigten her. 

Jeg har mistet overblikket

Følg med for mere
Smukfest - All rights reserved