Handicapvenlig camping
På Smukfest er der plads til alle, og som handicappet er du mere end velkommen til at overnatte. Området Handicap Camping er indrettet specielt til gæster med særlige behov for tilgængelighed, og deres ledsagere. Området ligger i Landsbyen Sølund, lige når du kommer ind fra Horsensvej.

Hvordan fungerer det?

Handicapvenlig camping er for alle med gyldigt festivalarmbånd og ledsagerkort. Hvis du har brug for at bo på handicapvenlig camping, kan du altså blive bedt om at fremvise f.eks. ledsagerkort, blåt handicap P-skilt med billede eller evt. lægeerklæring. Campingpladsen er kun til medbragte telte, og det er tilladt at medtage ét telt per bruger og ét hjælpertelt. Hvis din hjælper skal have sit eget telt, så skal I kunne fremvise et ledsagerkort. På området er der selvfølgelig både handicapvenlige toilet- og badeforhold.

Handicapvenlig Camping åbner, ligesom Sølund, tirsdag d. 6. august kl. 14:00

Inden du slår dit telt op på handicapvenlig camp

Rygmarvsbrokforeningen (RMB) har vagter på den handicapvenlige camp 24 timer i døgnet, som evt. kan hjælpe med opladning af kørestole og anden praktisk. Har du spørgsmål direkte til handicapvenlig camping, kan Smukfest kontaktes hele året på handicapcamping@smukmail.dk. Fra 6. august kl. 14.00 åbnes der også for, at du kan ringe på tlf. 21 71 93 89, hvis du skulle have brug for det.

Før du slår dit telt op på handicapvenlig camp, SKAL du henvende dig i Rygmarvsbrokforeningens lejr ved Sølund, og få et godkendt mærkat. Så vil de vise dig en ledig plads, hvor du kan slå dit telt op. Hvis du husker at rydde op efter dig inden du tager hjem igen, bliver det hele lidt smukkere. Telte uden mærkat vil blive fjernet uden varsel, så husk lige at gå forbi Rygmarvsbrokforeningen.

Hvor ligger handicapvenlig camp?

Sådan kan du bo på handicapvenlig camp

Rart at vide

Hvor ligger campingpladsen?

Området ligger som det første i Landsbyen Sølund, når du kommer ind fra Horsensvej. Det betyder, at der er nem adgang til festivalpladsen og vejen. 

Hvordan kommer jeg derhen?

Direkte til campen
Skal man til Handicapvenlig camping for at læsse sit grej af, er den nemmeste vej at tage E45 afkørsel 53 Skanderborg S, og derefter følge skiltning til Handicamp. Indkørsel til camp er via Horsensvej.

Når grejet er læsset af, køre man tilbage ad Horsensvej og følger nu skiltene til Handicap P, på Festival-P, Elefanten, Horndrupvej. Du kan finde P-pladserne på smukkortet, der er linket til i toppen af denne side.

Taxi, Flextrafik samt forældre (med det blå skilt i bilen) kan også hente og bringe i campen.

Direkte til Handicap P
Skal man direkte til Handicap P, er det nemmere at tage E45, afkørsel 54 Ejer Baunehøj, og derefter følge skilte til Handicap P på Festival-P, Elefanten på Horndrupvej.

Åbningstider

Campingområdet er åbent fra tirsdag d. 6. august kl. 14.00 helt indtil mandag d. 12. august - så der er rig mulighed for at campere hele festivalen. 

Strøm

Der er tilsluttet strøm til pladsen, så der er god mulighed for opladning mm., der kan dog være udfald i strømmen, den kan nemlig klare det meste, men desværre ikke alt. 

Respirator

Hvis du sover med respirator og har brug for at overnatte i egen bil, skal du have tilladelse klar ved ankomst. Der er meget begrænset pladser til handicapbiler til overnatning på pladsen. Ansøg om tilladelse på christina@smukfest.dk 

Søvnapnø

Søvnapnø giver ikke en plads til Handicampen, men maskinen samt tilhørende godkendt batteri er selvfølgelig tilladt på alle campingområder. Hvis du ikke har købt en af de festivalboformer, som inkluderer strømforsyning, er der heldigvis andre muligheder for opladning på camping. Du finder ladestationer på alle områder, hvor du kan få strøm til batteriet på maskinen. 

Gratis ledsager

Når du har købt din billet, har du mod forevisning af dit ledsagerkort mulighed for at få én ledsager gratis med ind på pladsen og i campingområdet. Din ledsager vil få samme type armbånd, som du har købt og skal ikke bestilles på forhånd.

Alle børn skal være i følgeskab med en betalende voksen. Der vil derfor ikke være mulighed for, at børn med handicap benytter sig af ledsagerkortet.

Ved køb af partout-armbånd er der mulighed for at få ledsagerens partout-armbånd ombyttet til 5 stk. endagsarmbånd, hvis du har skiftende ledsagere. Dette kan arrangeres i Tjek-Ind i Sherwood eller på Kærligheden. Smukfest garanterer, at du ved ankomst mod forvisning af ledsagerkort kan få din ledsager med ind på festivalpladsen.

Hvis du ikke har et ledsagerkort, kan du læse eller ansøge om kortet her

Har du behov for at have mere end én ledsager ad gangen, så skal der betales fuld pris for ledsager 2 eller 3, og dette kan kun lade sig gøre, så længe billetter haves.

Toilet- og badeforhold

På den handicapvenlige campingplads findes tre toiletvogne med bad. Ligeledes findes der handicaptoiletter rundt omkring på festivalpladsen. Alle toiletterne er aflåste, så det kun er folk med nøgle til toiletterne, der kan benytte dem. Dermed er toiletterne i hovedreglen altid ledige, når du skal bruge dem. Nøglen til toiletterne kan du, mod et depositum, få udleveret i Informationen i Sherwood. Bemærk, at vi har udskiftet alle nøgler i 2023. Det er også i Informationen, du også skal aflevere nøglen igen, når festivalen er slut. 

Genveje på festivalpladsen til dig i kørestol

Fordi Smukfest afholdes i den dejligste, fredede skov, er der stejle bakker og skrænter, som kan være udfordrende for dig i kørestol. Derfor kan du ved vores Tjek-Ind sted i Sherwood hente et Handicap-kørepas, så du og din ledsager kan benytte vores ‘smutveje’ gennem forskellige medhjælper- og backstageområder i skoven. På den måde slipper du altså for de stejle bakker. Det ér da bare rarest. I de medhjælperadgange hvor Handicap Kørepas kan benyttes, er kørepasset synligt på adgangsplanchen. Kortet giver IKKE lov til at komme backstage eller benytte nødudgange, og gælder KUN til passage. Altså ingen ophold i medhjælperområderne.

Følg med for mere
Smukfest - All rights reserved