Handicapvenlig camping
Der skal være plads til alle, og der er ingen, der skal stoppe dig fra at sove på Smukfest! Vi har derfor indrettet et campingområde specielt til vores gæster med særlige behov for tilgængelighed samt deres ledsagere. Området ligger som det første i Landsbyen Sølund, når du kommer ind fra Horsensvej.

Hvordan fungerer det?

Handicamp er for alle med et ledsagerkort. Hvis du har brug for at bo på handicampen, kan du blive bedt om at fremvise ledsagerkort, blåt handicap P-skilt med billede eller evt. lægeerklæring. Campingpladsen er kun til telte, og det er max ét telt per bruger og max ét hjælpertelt. Hvis din hjælper skal have sit eget telt, så skal I kunne fremvise et ledsagerkort. Her er selvfølgelig både handicapvenlige toilet- og badeforhold.

Hvis du gerne vil bo i en af festivalens egne boformer, skal du være opmærksom på, at de ikke er placeret på handicapcamping, men på de andre campingområder rundt omkring i byen. Alle boformer sælges på lige vis med alle andre, så længe de haves.

Rygmarvsbrokforeningen står klar til at hjælpe dig!

Rygmarvsbrokforeningen (RMB) har vagter på handicapområdet 24 timer i døgnet, som evt. kan hjælpe med opladning af kørestole og anden praktisk hjælp. Tag endelig fat i dem, så vil de gøre alt hvad de kan for at få tingene til at fungere. De er vildt søde og kan kontaktes hele året på handicapcamping@smukmail.dk. Fra 1. august kl. 14.00 åbner de også for telefonisk support på tlf. 21 71 93 89.

Før du slår dit telt op på Handicamp, SKAL du henvende dig i Rygmarvsbrokforeningens lejr og få et godkendt mærkat. De vil så anvise dig en plads, hvor du kan slå dit telt op. Og så bliver de rigtig glade, hvis du husker at rydde op efter dig inden du tager hjem igen. Telte uden mærkat vil blive fjernet uden varsel.

Rart at vide

Hvor ligger campingpladsen?

Området ligger som det første i Landsbyen Sølund, når du kommer ind fra Horsensvej. Det betyder, at der er nem adgang til festivalpladsen og vejen. 

Hvordan kommer jeg derhen?

Direkte til campen
Skal man til Handicap Campen for at læsse sit grej af, er den nemmeste vej at tage E45 afkørsel 53 Skanderborg S, og derefter følge skiltning til Handicamp. Indkørsel til camp er via Horsensvej.

Når grejet er læsset af, køre man tilbage ad Horsensvej og følger nu skiltene til Handicap P, på Festival-P, Elefanten, Horndrupvej. 

Taxi, Flextrafik samt forældre (med det blå skilt i bilen) kan også hente og bringe i campen.

Direkte til Handicap P
Skal man direkte til Handicap P, er det nemmere at tage E45, afkørsel 54 Ejer Baunehøj, og derefter følge skilte til Handicap P på Festival-P, Elefanten på Horndrupvej.

Alle vores shuttlebusser kan medtage kørestole.

Åbningstider

Campingområdet er åbent fra tirsdag d. 1. august kl. 14.00 helt indtil mandag d. 7. august - så der er rig mulighed for at campere hele festivalen. 

Strøm

Der er tilsluttet strøm til pladsen, så der er god mulighed for opladning mm., der kan dog være udfald i strømmen, den kan nemlig klare det meste, men desværre ikke alt. 

Respirator

Hvis du sover med respirator og har brug for at overnatte i egen bil, skal du have tilladelse klar ved ankomst. Der er meget begrænset pladser til handicapbiler til overnatning på pladsen. Ansøg om tilladelse på christina@smukfest.dk 

Søvnapnø

Søvnapnø giver ikke en plads til Handicampen, men maskinen samt tilhørende godkendt batteri er selvfølgelig tilladt på alle campingområder. Hvis du ikke har købt en af de festivalboformer, som inkluderer strømforsyning, er der heldigvis andre muligheder for opladning på camping. Du finder ladestationer på alle områder, hvor du kan få strøm til batteriet på maskinen. 

Gratis ledsager

Når du har købt din billet, har du mod forevisning af dit ledsagerkort mulighed for at få én ledsager gratis med ind på pladsen og i campingområdet. Din ledsager vil få samme type armbånd, som du har købt og skal ikke bestilles på forhånd.

Alle børn skal være i følgeskab med en betalende voksen. Der vil derfor ikke være mulighed for, at børn med handicap benytter sig af ledsagerkortet.

Ved køb af partout-armbånd er der mulighed for at få ledsagerens partout-armbånd ombyttet til 5 stk. endagsarmbånd, hvis du har skiftende ledsagere. Dette kan arrangeres i Tjek-Ind i Sherwood eller på Kærligheden. Smukfest garanterer, at du ved ankomst mod forvisning af ledsagerkort kan få din ledsager med ind på festivalpladsen.

Hvis du ikke har et ledsagerkort, kan du læse eller ansøge om kortet her

Har du behov for at have mere end én ledsager ad gangen, så skal der betales fuld pris for ledsager 2 eller 3, og dette kan kun lade sig gøre, så længe billetter haves.

Toilet- og badeforhold

På den handicapvenlige campingplads findes tre toiletvogne med bad. Ligeledes findes der handicaptoiletter rundt omkring på festivalpladsen. Alle toiletterne er aflåste, så det kun er folk med nøgle til toiletterne, der kan benytte dem. Dermed er toiletterne i hovedreglen altid ledige, når du skal bruge dem. Nøglen til toiletterne kan du, mod et depositum, få udleveret i Informationen i Sherwood. Bemærk, at vi har udskiftet alle nøgler i 2023. Det er også i Informationen, du også skal aflevere nøglen igen, når festivalen er slut. 

Passér- og ledsagerkort

Da festivalpladsen er meget kuperet kan der til kørestolsbrugere udstedes et passérkort, som giver adgang fra et område til et andet gennem medhjælperområderne. Passérkortet udleveres ved Tjek-Ind i Sherwood. Her skal du spørge efter genvejs- og passérkort, når du og din ledsager får armbånd på. 

Med et passérkort kan f.eks. Dødemands-bakken og den også stejle bakke mellem Bøgescenen og Teltet undgås. Kortet giver ikke adgang gennem backstage eller nødudgange.

Ledsagerkortet giver samme adgang og forevises (på forlangende af) vagterne. Kortene gælder kun til passage – ikke til ophold i medhjælperområderne.

Få overblik over pladsen

Følg med for mere
Smukfest - All rights reserved