Tilgængelighed

Her er plads til alle!

Smukfest er guldmærket som en særligt tilgængelig og handicapvenlig festival af Volue og Dansk Live. Her kan du læse nærmere om faciliteter og muligheder for dig i kørestol, med diabetes eller på anden måde særlige behov.

Rart at vide

Handicapvenlig camping

Vi har indrettet et campingområde specielt til vores gæster med særlige behov for tilgængelighed samt deres ledsagere. Området ligger som det første i Landsbyen Sølund, når du kommer ind fra Horsensvej.

Du kan læse mere om det her. 

Handicap parkering

På den store, gratis Festival-P plads er der et område særligt til handicapparkering. 

Den nemmeste vej hertil er tage E45, afkørsel 54 Ejer Baunehøj, og derefter følge skilte til Handicap-P på Elefanten på Horndrupvej.

Herfra kører der shuttlebusserne ind til festivalpladsen.

De fleste af vores shuttlebusser kan medtage kørestole.

Gratis ledsager

Når du har købt din billet, har du mod forevisning af dit ledsagerkort mulighed for at få én ledsager gratis med ind på pladsen og i campingområdet. Din ledsager vil få samme type armbånd, som du har købt og skal ikke bestilles på forhånd.

Alle børn under 13 år skal være i følgeskab med en betalende voksen. Der vil derfor ikke være mulighed for, at børn med handicap benytter sig af ledsagerkortet.

Ved skiftende ledsagere i løbet af festivalen, skal man henvende sig i Informationen i Sherwood, som vil være behjælpelige med dette skift. Smukfest garanterer, at du ved ankomst mod forvisning af ledsagerkort kan få din ledsager med ind på festivalpladsen.

Hvis du ikke har et ledsagerkort, kan du læse eller ansøge om kortet her

Har du behov for at have mere end én ledsager ad gangen, så skal der betales fuld pris for ledsager 2 eller 3, og dette kan kun lade sig gøre, så længe billetter haves.

Handicap-kørepas og ledsagerkort

Da festivalpladsen er meget kuperet kan der til kørestolsbrugere udstedes et handicap-kørepas, som giver adgang fra et område til et andet gennem medhjælperområderne.

Handicap-kørepasset udleveres ved Tjek-Ind i Sherwood. Her skal du spørge efter genvejs- og handicap-kørepas, når du og din ledsager får armbånd på. 

Med et handicap-kørepas kan f.eks. Dødemands-bakken og den også stejle bakke mellem Bøgescenen og Teltet undgås. Kortet giver ikke adgang gennem backstage eller nødudgange.

Ledsagerkortet giver samme adgang og forvises (på forlangende af) vagterne. Kortene gælder kun til passage – ikke til ophold i medhjælperområderne.

Når pladsen lukker, kan der nogle steder være mulighed for at køre en anden vej ud, så du ikke skal køre på den, som resten af publikum benytter.

Mentalt Pitstop

Træk dig tilbage fra festivalræset for en stund og få en pause i Mentalt Pitstop.

Her taler vi om det svære og det smukke, lytter med fordomsfrie ører og tager del i den vigtige samtale om unge i mistrivsel og med psykisk sygdom. Dyst mod dine venner i vendespil, smid dine dårlige tanker i fuck-af-boksen eller gæt en psykisk sygdom. Du kan også møde et menneske, der kender alt til psykisk mistrivsel.

EN AF OS og PsykInfo Midt, der er en del af Psykiatrien i Region Midtjylland, åbner for samtalen om at være ung med psykiske udfordringer. Slå et smut forbi os på Dødemandsbakken til en snak og nyd en kop kaffe eller et glas Ribena saftevand. Vi glæder os til at se dig.

Åbningstider:

  • Onsdag: 13.00-20.00
  • Torsdag: 13.00-20.00
  • Fredag: 12.00-20.00
  • Lørdag: 12.00-20.00
Hvilezone

Igen i år er der sørget for en hvilezone for gæster med alle typer af handicap og særlige behov. Her kan du trække dig lidt tilbage, hvis du har behov for det og lade op til at være i menneskemængden igen. Ledsagere og pårørende er selvfølgelig også velkomne. Der vil være opstillet et stort telt, hvor der er mulighed for siddende/liggende hvil.

Hvilezonen finder du på Caprivej mellem Bøgepladsen og Capriområdet/Udsigten.

Åbningstider: 
Onsdag 15:00 - 22.00
Torsdag 14:00 - 24:00
Fredag   14:00 - 24:00  
Lørdag   14:00 - 24:00
Søndag  14:00 - 20:00

Usynlige handicap

For personer med usynlige handicap, som for eksempel hjerneskade, ADHD, angst, PTSD, autisme, alzheimers mv. kan det være stressende eller belastende at være i ukendte omgivelser med mange mennesker omkring sig. Det kan være en ekstra barriere for at tage af sted, hvis man samtidig oplever at skulle forklare sine udfordringer for at skabe forståelse.

Vi er med i Solsikkeprogrammet, som betyder, at vi træner de frivillige medhjælpere i skoven så de ved, hvad et usynligt handicap er, hvad Solsikkesnoren betyder, og hvordan man bedst møder en person, der har valgt at bære Solsikken.

Solsikkesnoren kan bæres, når man ønsker at gøre sit usynlige handicap synligt. Det er helt frivilligt, om man ønsker at bære den, og den udleveres i Informationen i Sherwood så længe lager haves. 

Det giver ingen særlige fordele at have Solsikkesnoren på. Man viser blot andre, at man kan have behov for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp.

For hørehæmmede

Der er mulighed for at låne en teleslynge i Informationen i Sherwood og på den måde få meget forbedret koncertlyd trods hørehæmning. Det er Phonak, der stiller udstyr til rådighed, mange tak for dét. Det er gratis, pas godt på det og levér selvfølgelig tilbage efter koncerten.

"Roger"-slyngerne sidder løst om halsen på dig, og når du står i bestemte områder foran alle festivalens scener med undtagelse af Live Camp på Kærligheden. Også Pianobar understøttes. Slyngen holder strøm i cirka 8 timer. Den er ikke vandtæt, men tåler let fugt. Tøj blokerer ikke for signalet. Du skal selv kunne indstille dit høreapparat for at teleslyngen fungerer, sæt høreapparatet eller CI på T (telespole).

Når du er på festivalen, kan du åbne kortet i din Smukfest App og se, hvor den bedste lyd med teleslyngen findes (vælg kategorien "Tilgængelighed").

Diabetes

Symptomerne på lavt blodsukker kan let forveksles med beruselse. Derfor er det en fordel, at førstehjælpere – og andre – kan se, at du har diabetes.

Har du diabetes, kan du derfor få udleveret Diabetesforeningens særlige oplysningsarmbånd til brug på festivaler. Du får armbåndet gratis hos Behandlerstationen på KærligHeden eller i Skovskadstuen i Sherwood. 

Opladning af apparat ved søvnapnø

Apparat til brug ved søvnapnø samt tilhørende godkendt batteri er selvfølgelig tilladt på alle campingområder. Hvis du ikke har købt en af de festivalboformer, som inkluderer strømforsyning, er der heldigvis andre muligheder for opladning på camping. Du finder ladestationer på alle områder, hvor du kan få strøm til batteriet på maskinen. Er du i tvivl om, hvor du kan forsyne dit apnø-apparat, så henvend dig ved nærmeste vagttelt. En lille solcelledims, der kan oplade din maskine, er også okay.

Toilet- og badeforhold

På den handicapvenlige campingplads findes tre toiletvogne med bad. Ligeledes findes der handicaptoiletter rundt omkring på festivalpladsen. Alle toiletterne er aflåste, så det kun er folk med nøgle til toiletterne, der kan benytte dem. Dermed er toiletterne i hovedreglen altid ledige, når du skal bruge dem. Nøglen til toiletterne kan du, mod et depositum, få udleveret i Informationen i Sherwood. Bemærk, at vi har udskiftet alle nøgler i 2023. Det er også i Informationen, du også skal aflevere nøglen igen, når festivalen er slut. 

Camping for dig

På Smukfest har vi indrettet et campingområde specielt til vores gæster med særlige behov for tilgængelighed samt deres ledsagere. Området ligger som det første i Landsbyen Sølund, når du kommer ind fra Horsensvej.

Følg med for mere
Smukfest - All rights reserved