Smukfest er guldmærket som en særligt tilgængelig og handicapvenlig festival af Volue og Dansk Live. Her kan du læse nærmere om faciliteter og muligheder for dig i kørestol, med diabetes eller på anden måde særlige behov.
Vi har indrettet et campingområde specielt til vores gæster med særlige behov for tilgængelighed samt deres ledsagere. Området ligger som det første i Landsbyen Sølund, når du kommer ind fra Horsensvej.
På den store, gratis Festival-P plads er der et område særligt til handicapparkering.
Den nemmeste vej hertil er tage E45, afkørsel 54 Ejer Baunehøj, og derefter følge skilte til Handicap-P på Elefanten på Horndrupvej.
Herfra kører der shuttlebusserne ind til festivalpladsen.
Kørestolsbrugere uden el, har følgende muligheder for at tage
shuttlebus:
Parker ved Handicap-P på 'Elefanten' og tag shuttlebus til Sherwood. Ikke alle af vores shuttlebusser har lav indstigning og kan medtage kørestolsbrugere, så henvend dig endelig til en ven-i-vest og få en forlomme til shuttlebusser med lav indstigning.
Får du som kørestolsbruger et lift, kan du køre til Handicapservice (Dyrehaven 10D) og foretag et drop-off. Når du er blevet sat af, kan din chauffør køre ud på festival P og parkere bilen (Handicap P er på Elefanten)
Kørestolsbrugere med el, kan ikke komme med shuttlebusser, og har derfor følgende. mulighed:
Kør til Handicapservice (Dyrehaven 10D) og foretag et drop-off. Når du er blevet sat af, kan din chauffør køre ud på festival P og parkere bilen (Handicap P er på Elefanten). Er du i tvivl om dine muligheder, så kør til Handicapservice (Dyrehaven 10D) og vend din situation med dem.
Når du har købt din billet, har du mod forevisning af dit ledsagerkort mulighed for at få én ledsager gratis med ind på pladsen og i campingområdet. Din ledsager vil få samme type armbånd, som du har købt og skal ikke bestilles på forhånd.
Alle børn under 14 år skal være i følgeskab med en betalende voksen. Der vil derfor ikke være mulighed for, at børn med handicap benytter sig af ledsagerkortet.
Ved skiftende ledsagere i løbet af festivalen, skal man henvende sig i Informationen i Sherwood, som vil være behjælpelige med dette skift. Smukfest garanterer, at du ved ankomst mod forvisning af ledsagerkort kan få din ledsager med ind på festivalpladsen.
Hvis du ikke har et ledsagerkort, kan du læse eller ansøge om kortet her
Har du behov for at have mere end én ledsager ad gangen, så skal der betales fuld pris for ledsager 2 eller 3, og dette kan kun lade sig gøre, så længe billetter haves.
Da festivalpladsen er meget kuperet kan der til kørestolsbrugere udstedes et handicap-kørepas, som giver adgang fra et område til et andet gennem medhjælperområderne.
Handicap-kørepasset udleveres ved Informationen i Sherwood. Her skal du spørge efter genvejs- og handicap-kørepas, når du og din ledsager får armbånd på.
Med et handicap-kørepas kan f.eks. Dødemands-bakken og den også stejle bakke mellem Bøgescenen og Teltet undgås. Kortet giver ikke adgang gennem backstage eller nødudgange.
Ledsagerkortet giver samme adgang og forvises (på forlangende af) vagterne. Kortene gælder kun til passage – ikke til ophold i medhjælperområderne.
Når pladsen lukker, kan der nogle steder være mulighed for at køre en anden vej ud, så du ikke skal køre på den, som resten af publikum benytter.
Træk dig tilbage fra festivalræset for en stund og få en pause i Smuk som du er.
Her taler vi om det svære og det smukke, lytter med fordomsfrie ører og tager del i den vigtige samtale om unge i mistrivsel og med psykisk sygdom. Dyst mod dine venner i vendespil, smid dine dårlige tanker i fuck-af-boksen eller skyd en fordom ned. Du kan også møde et menneske, der kender alt til psykisk mistrivsel.
EN AF OS og PsykInfo Midt, der er en del af Psykiatrien i Region Midtjylland, åbner for samtalen om at være ung med psykiske udfordringer. Slå et smut forbi os på Dødemandsbakken til en snak og nyd en kop kaffe eller et glas saftevand.
Åbningstider:
Onsdag: 13.00-20.00
Torsdag: 13.00-20.00
Fredag: 12.00-20.00
Lige ved siden af søen findes det fineste sted. Et sted, vi kalder FRIRUM.
FRIRUM er et trygt og afslappet sted, hvor du kan være dig selv uden pres eller forventninger fra omverdenen. Her kan du finde plads til at reflektere og finde ud af, hvad der gør dig glad eller giver dig ro.
For nogle er et frirum leg og grin, for andre ro og stilhed. Du kan opleve frirum alene eller sammen med andre. Vi har mange aktiviteter på programmet – fra leg og socialt samvær til ro og refleksion. Du kan blandt andet få et fodbad, spille kongespil eller gå på “friends dating”.
Hos os kan du møde de mange unge frivillige fra EN AF OS og Ventilen i vores stand tæt ved Skanderborg Sø.
Åbningstider:
Mandag-lørdag fra kl. 10.00-16.00
Igen i år er der sørget for en hvilezone for gæster med alle typer af handicap og særlige behov. Det gælder også hvis du af den ene eller anden gode grund bare gerne vil trække dig lidt tilbage fra festen. Du er mere end velkommen. Her kan du trække dig lidt tilbage, og lade op til at være i menneskemængden igen. Ledsagere og pårørende er selvfølgelig også velkomne. Der vil være opstillet et stort telt, hvor der er mulighed for siddende/liggende hvil.
Hvilezonen finder du på Caprivej mellem Bøgepladsen og Capriområdet/Udsigten.
Åbningstider:
Onsdag 15:00 - 22.00
Torsdag 14:00 - 24:00
Fredag 14:00 - 24:00
Lørdag 14:00 - 24:00
Søndag 14:00 - 20:00
For personer med usynlige handicap, som for eksempel hjerneskade, ADHD, angst, PTSD, autisme, alzheimers mv. kan det være stressende eller belastende at være i ukendte omgivelser med mange mennesker omkring sig. Det kan være en ekstra barriere for at tage af sted, hvis man samtidig oplever at skulle forklare sine udfordringer for at skabe forståelse.
Vi er med i Solsikkeprogrammet, som betyder, at vi træner de frivillige medhjælpere i skoven så de ved, hvad et usynligt handicap er, hvad Solsikkesnoren betyder, og hvordan man bedst møder en person, der har valgt at bære Solsikken.
Solsikkesnoren kan bæres, når man ønsker at gøre sit usynlige handicap synligt. Det er helt frivilligt, om man ønsker at bære den, og den udleveres i Informationen i Sherwood så længe lager haves.
Det giver ingen særlige fordele at have Solsikkesnoren på. Man viser blot andre, at man kan have behov for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp.
Symptomerne på lavt blodsukker kan let forveksles med beruselse. Derfor er det en fordel, at førstehjælpere – og andre – kan se, at du har diabetes.
Har du diabetes, kan du derfor få udleveret Diabetesforeningens særlige oplysningsarmbånd til brug på festivaler. Du får armbåndet gratis hos Behandlerstationen på KærligHeden eller i Skovskadstuen i Sherwood.
Apparat til brug ved søvnapnø samt tilhørende godkendt batteri er selvfølgelig tilladt på alle campingområder. Hvis du ikke har købt en af de festivalboformer, som inkluderer strømforsyning, er der heldigvis andre muligheder for opladning på camping. Du finder ladestationer på alle områder, hvor du kan få strøm til batteriet på maskinen. Er du i tvivl om, hvor du kan forsyne dit apnø-apparat, så henvend dig ved nærmeste vagttelt. En lille solcelledims, der kan oplade din maskine, er også okay.
På den handicapvenlige campingplads findes tre toiletvogne med bad. Ligeledes findes der handicaptoiletter rundt omkring på festivalpladsen. Alle toiletterne er aflåste, så det kun er folk med nøgle til toiletterne, der kan benytte dem. Dermed er toiletterne i hovedreglen altid ledige, når du skal bruge dem. Nøglen til toiletterne kan du, mod et depositum, få udleveret i Informationen i Sherwood. Bemærk, at vi har udskiftet alle nøgler i 2023. Det er også i Informationen, du også skal aflevere nøglen igen, når festivalen er slut.