Engangskruset overlever endnu en festival

Af: Smukfest

4. august 2023

På Smukfest bruger vi forsat engangsplastkrus til de fleste drikkevarer. Kander, champagne- ogvinglas er dog genbrugsløsninger. I 2022 blev der indsamlet ca. 6,4 tons engangsplast, hvorafstørstedelen blev genanvendt i nye produkter. Vi har fortsat valgt den løsning, da vi endnu ikke harfundet tilstrækkelig dokumentation for at alternative løsninger, som ex. vaskbare krus, er et merebæredygtigt alternativ. Dette når man kigger på produktets livscyklus og på praktiske udfordringeri forhold til bl.a. spild og logistik i skoven.

I 2022 blev engangsplast fra Smukfest brugt i produktionen af plantekrukker udviklet afUrbangarden.dk, samt stole produceret af HOUE.com. Både krukker og stole er fremstillet af 100%genanvendt plast - bl.a. krus fra Smukfest. Begge produkter kan ses på Ambassaden i Sherwood,hvor du også finder mere info om Smukfest’s arbejde med bæredygtighed.

Håndtering i praksis
Der udbetales pant for engangskrus i flaskeboderne på festivalpladsen, ligesom der erskraldespande dedikeret til plastkrus på pladsen. De krus der havner på jorden indsamles ogsorteres af et hold frivillige ”morgenrivere”, der hver morgen møder tidligt ind på festivalpladsen.Deres opgave er at rive og sørger for at pladsen er ren, smuk og klar til en ny festivaldag.Plastkrusene sendes efterfølgende til Dansk Affaldsminimering, der renser og nedknuser dem tilgranulat. Granulatet sælges til plastproducenter, der omsmelter det til nye plastprodukter.

Fremtiden er endnu mere cirkulær
I samarbejde med vores legekammerat Royal Unibrew arbejder vi målrettet på at finde den mestoptimale løsning for fremtidens ølkrus. En løsning der både minimerer miljøbelastningen, og somlogistisk kan fungere i vores bakkede skovterræn.

Følg med for mere
Smukfest - All rights reserved