Kraftig forstærker på vækstlaget

Af: Smukfest

2. august 2023

Smukfest er festivalen med allerflest danske optrædende på plakaten. Inkl. talks og comedy har festivalen mere end 100 danske kunstnere i skoven samt 42 navne fra cremen af vækstlaget. Sidstnævnte optræder på Live Camp-scenen på Kærligheden, som siden 2012 har dannet platform for morgendagens stjerner i Smukfests opvarmningsdage.

"Det er skønt at se artister spille på vores mindste scene, og så to-tre år senere, eller måske allerede året efter, se dem fylde de store pladser i skoven. August Høyen, som vandt herude sidste år, spiller i Teltet i år. Kigger vi tilbage, kan vi se Benjamin Hav, Minds of 99 og en hel del andre, som er startet på Kærligheden og er blevet store navne," siger Chefbooker for Smukfest, Mikkel Xavier.

Smukfest har selvfølgelig fingeren på pulsen, men festivalen kan ikke nå at have ører i alle interessante afkroge på én gang. Bookingafdelingen får derfor også hjælp til at spotte de nye navne gennem sit kæmpe netværk af brancheorganisationer, bookingbureauer og andre festivaler som Nibe- og Jelling Festival.

Vindernavnene på årets Live Camp er netop offentliggjort, og det har været et år med super højt niveau og spændende navne på opvarmningsscenen på KærligHeden. Vi mødte IVA Queendom backstage. Det var umuligt at undgå den markante, kraftfulde stemme, der tonede ud over Kærligheden kun akkompagneret af sin guitarist på akustisk guitar.

IVA Queendom er en kvindelig solist, som spiller engelsksproget, nærværende pop/rock. Hun startede projektet i 2020 og har allerede gjort sig bemærket på den danske musikscene. Hun optrådte på årets SPOT-festival og vandt en plads på årets Live Camp-scene gennem Tak Rock-konkurrencen, hvor hun blev valgt ud af 3500 deltagere.

Hvad har det betydet for dig at spille på Smukfest Live Camp?
"Sindssygt, sindsygt meget. Det har været en kæmpe oplevelse bare at være her, og det har også skudt hele mit projekt i gang. Jeg spillede på SPOT med mit band, men jeg fandt ud af, at jeg ville spille på Smukfest kun med min guitarist. Jeg havde brug for at fortælle mine sange og møde mit publikum på en mere autentisk måde. Jeg ville gerne være helt nærværende med dem, der var der." 

Hvad er din oplevelse af Smukfest?
"Superfed stemning med nogle skønne mennesker, der bakker op om det her projekt. Jeg synes virkelig, det kunne et eller andet ude på Kærligheden. Man følte sig virkelig velkommen."

Hvad drømmer du om, der skal ske her fra?
"Jeg drømmer om at komme ud at spille meget mere. Det er det, jeg brænder for udover at skrive musik. Jeg vil ud at møde mit publikum og se dem i øjnene og lære dem at kende. Det er ligesom at lære en ny person at kende, bare rigtig mange af dem.

Er der andre Live Camp-deltagere, du synes, man skal holde øje med?
"ELBA, hun er supersej, og KEDDE som også er virkelig inspirerende. De laver noget helt andet musik, men de har et helt vildt dragende univers."

IVA Queendom. Foto: Malene Vinge Jakobsen

Følg med for mere
Smukfest - All rights reserved