Skovens skæve skabninger

Af: Smukfest

3. august 2023

Hvorfor er det egentlig, at Smukfest ikke bare fokuserer på koncerterne og en god fest omkring barerne? Det er fordi, vores gæster vil meget mere end dét. Og fordi, vi synes det er så sjovt at overraske dem og forny festivaloplevelsen hvert år.

Smukfests Finurlighedskonsulent, Jonas Pindhund Hallberg, fortæller:

“Vi har altid udmærket os med vores grønne placering, og vores tematiske barer, der ikke bare er et sted, hvor man kan få noget at drikke. I den ånd arbejder vi altid med at skabe noget mere herude. Det er blevet vores vartegn. Det er der, vi skiller os ud fra de andre,” fortæller han.

Så når du kan få en krammer af en udklædt pirat, få en smuttur med Oslobåden, få en lur i en kassebil placeret ude på en tømmerflåde, komme højt op i en Trætopsloge og meget andet – så er det resultatet af et ønske om at ville noget mere.

“Både Smukfest generelt og vores finurligheder handler dybest set om voksne, der leger. Det er vigtigt at huske. Og vi har 17.000 dygtige og viljestærke frivillige, der alle gerne vil være med til at realisere de drømme man får, mens man sidder og drikker en øl eller vågner om natten med en idé,” siger Jonas Pindhund.

For det er netop der, Finulighederne opstår. I situationer, hvor man ikke lige havde regnet med det, men hvis idéen lever op kravene, er der ikke nogen, der står i vejen for at forsøge at føre den ud i livet. Og så på ret tjekkede, ambitiøse workshops, som faciliteres året igennem på sekretariatet.

“Kriterierne for, hvad der kan blive en Finurlighed er, at det skal være originalt, det skal være sikkert, og det skal bringe et smil til læberne på dem, der oplever det,” fortæller Jonas Pindhund. “Og så skal det være fint, flot og detaljeret.”

“Der er ikke andre festivaler i Danmark, der på denne måde laver Finurligheder. Det kræver samarbejde ud over det sædvanlige, og det kan også godt koste ret mange penge. Men vi vil det og kan det her, og jeg synes, vi er kommet rigtigt godt i mål i år."
Jonas Pindhund Hallberg

Rejsen fra koncept til produkt er ikke lang i skoven. Ifølge Finurlighedskoordinatoren gælder det om at tage idéen videre, finde en måde at føre den ud i livet, snakke med de rigtige folk og smøge ærmerne op.

Derfra er der ikke andet end fysikkens love, der sætter grænserne, Og det er da heller ikke helt uden grund, at Jonas Pindhund kan findes nede i holdet med navnet “Det Ka’ Man Da!” Den mentalitet har fyldt skoven med alt fra chipskanoner til kæmpe lagkagefabrik og svævebane.

“Der er ikke andre festivaler i Danmark, der på denne måde laver Finurligheder. Det kræver samarbejde ud over det sædvanlige, og det kan også godt koste ret mange penge. Men vi vil det og kan det her, og jeg synes, vi er kommet rigtigt godt i mål i år,” siger Jonas Pindhund.

Han anbefaler bl.a., at man besøger Søbadet og det helt nye område ude midt på søen. 

“Det er jo Smukfests svar på The Palm fra Dubai. Vi har simpelthen bygget så mange fede øer dernede, nu vi fik chancen. Det har været en vild præstation fra virkelig mange dygtige mennesker, der har taget ved. Det og så Norge i Hullet version 2.0 - nu med ægte nordmænd, svævebane, isbad og norsk banko. Der er nogle af de vildeste ting, vi har skabt i år.”

Følg med for mere
Smukfest - All rights reserved