Nej tak...
... til sexistiske, nedladende kommentarer om vores artister.

Vi har noget, vi gerne vil sige til alle, der måtte mene noget om Smukfests musikplakat og de enkelte kunstnere, der figurerer på den:

Hver festivalsæson ser vi, at både tastaturkrigere på Facebook og professionelle musikanmeldere virkelig ruller sig ud med negativ poesi om de kunstnere, der optræder i skoven – omhandlende alt andet end netop musikken. Det vil vi gerne tage kraftig afstand fra. Vi sætter en ære i at skabe fantastiske, rare og rørende oplevelser – både for publikum, medhjælpere og samarbejdspartnere, herunder de optrædende artister. I alle henseender gør vi vores bedste for at sikre et godt og trygt arbejdsmiljø bag scenerne, men vi kan ikke gøre det alene.

Nej tak til objektgørende, tarvelige kommentarer relateret til kunstnernes alder, seksualitet, køn og udseende.

Ligestilling, køn og diversitet fylder enormt meget i samfundsdebatten, konkret afspejlet i musikbranchen ved, at vi i flere år har talt meget om kvinder i musik. Der er mange årsager til, at flertallet af artisterne på en typisk festivalplakat er mænd. På Smukfest arbejder vi aktivt med at sikre kunstnerisk diversitet, men miljøet er ikke altid gunstigt for det. Der er simpelthen aspekter ved at stille sig i rampelyset som kvinde med noget på hjerte, der er meget barske. Man stiller sig til skue, blive bedømt og har ringe muligheder for tage til genmæle mod grænseoverskridende adfærd på distancen.

For er det ikke netop grænseoverskridende adfærd, når en musikanmelder omtaler en artist så nedladende, som det af og til ses i dagspressen? Er det ikke det, der sker, når et kommentarspor flyder over af hensynsløs galde over en (oftest kvindelig) artists påklædning eller bare udseende?

Som arrangør vil vi gerne understrege, at vi finder det urimeligt, upassende og uordentligt, når man i den frie presses eller ytringsfrihedens navn sviner vores musikalske samarbejdspartnere til i det offentlige rum. Vi tager afstand fra det.

Ja tak til enhver holdning om det samlede musikprogram og de individuelle acts på Smukfest i en anstændig og konstruktiv tone.

Enhver er i sin gode ret til at mene hvad som helst om musikprogrammet på Smukfest. Selvfølgelig! Vi tager gerne imod kritik, også et-stjernede anmeldelser i etablerede medier. Med den her udmelding vil vi bare opfordre til, at enhver kritiker får øjnene tilbage på bolden: Musikken, budskabet, kunsten.I sidste ende kan vi risikere, at et spirrende talent på grund af den rå tone opgiver at blive en del af den her branche. I så fald kan vi alle gå glip af de næste store stjerner og fantastiske musikoplevelser, og det vil selvsagt være ærgerligt. Hermed en kærlig opfordring fra Walther.

Følg med for mere
Smukfest - All rights reserved