Fortsat "Nej tak" til sexisme

Af: Randi Rehmeier

10. juni 2024

På Smukfests sekretariat har vi her til formiddag set DR-dokumentaren om sexisme i musikbranchen. Som festival er vi hver sommer arbejdsgiver for hundredvis af artister og et stort crew omkring scenerne. Det tager vi dybt alvorligt.

Sidste år, i maj 2023, meldte vi derfor ud med en kampagne, der sagde “NEJ TAK” til sexisme og nedladende sprogbrug om de artister, der optræder på vores scener. Den nye dokumentar viser, at den samtale fortsat er aktuel og fuldt berettiget.
 
DR-dokumentaren peger på strukturelle problemer, magtmisbrug og ulighed i musikbranchen samt krænkende opførsel og sexistiske enkeltsager. Som konsekvens har Martin Brygmann besluttet ikke at optræde torsdag den 8. august på Smukfest 2024 og andre steder denne sommer. Det bakker vi op om. Vi håber, at debatten ikke stopper ved enkeltsager, men nuanceres og føres på en måde hvor det forandrer og gavner hele musikbranchen.

Tak til de mange, der modigt står frem i dokumentaren.

Opdatering 13. juni:
Sanne Salomonsens management har i dag meddelt, at de skifter trommeslageren på deres sommertour ud. Set i lyset af DR dokumentaren “Sexisme i musikbranchen”, og vi er enige i, at det er den rigtige beslutning.

 

Følg med for mere
Smukfest - All rights reserved