Sommeren er begyndt

Af: Randi Rehmeier

7. november 2023

... sådan føles det i hvert fald i Skanderborg i dag!

Kl. 10.00 slap vi partoutarmbåndene, og kl. 10:56 fik det sidste sit håndled. Der er 271 dage til Smukfest 2024, men fra i dag begynder op mod 30.000 partoutgæster at glæde sig! Det ved vi, og det er den stærkest tænkelige motivation for at skabe den bedste fest. Vi – tusindvis af frivillige skabere af og værter for festen – er i fuld gang, og vi glæder os lige så meget som jer!

Et armbånd til 8 dages Smukfest i 2024 koster 3495 kr.

"Vi synes oprigtigt, at vores festival er hver en krone værd. Vi ved godt, at det koster mange penge at være på Smukfest, men vi kan se i vores årlige publikumsundersøgelse, at vi fortsat tiltrækker et meget bredt og mangfoldigt publikum. Det er afgørende for os, at vores gæster kan være sammen på tværs af generationer og samfundsmæssige skel i et humoristisk og trygt rum. Noget af det unikke ved Smukfest er netop, at vi fester sammen: Den ufaglærte og professoren, københavneren og randrusianeren, teenageren og efterlønneren. Her kan vi tage et fælles frikvarter fra alt det, der normalt skiller os ad - og bare være sammen og have det rart,” forklarer talsmand Søren Eskildsen.

Den kuperede dyrehave og fredskov i Skanderborg er ophav til festivalens navn. Efter få 80’er-år som “Skanderborg Festival”, begyndte vi at kalde os “Danmarks Smukkeste Festival” og i nyere og kortere tid “Smukfest”. Vi sætter en ære i at beklæde naturen så nænsomt som muligt, og samtidigt originalt og gennemført. Festivalpladsen er en kæmpe oplevelse i sig selv, hvor publikum kan gå på opdagelse i et hav af finurligheder, temabarer og restauranter.

“Vi er en musikfestival, men en festival er mange ting. Vi præsenterer op mod 200 navne og et overflødighedshorn af andre oplevelser. Den fysiske ramme for arrangementet er en kæmpe del af den festivaloplevelse, vi bruger mange ressourcer på at skabe, og man som gæst betaler for. Måske er det derfor, at nogle også forholder sig til, hvor mange vi er i skoven, når der er allermest tryk på festen. Vi udvidede Bøgepladsen for to år siden, og vi er stadig i gang med at justere på indretningen og dermed hjælpe publikum til at få det bedste ud af skoven. Antallet af partoutbilletter i 2024 er det samme som i 2023, cirka 30.000. Når vi kender musikprogrammet og andre afgørende faktorer for sikkerheden og den gode oplevelse, sætter vi antal på dagsbilletterne. Dem kan man købe fra den 6. februar,” fortæller Søren Eskildsen.

Til dig, der ikke fik billet: Vi vil bare smadder gerne se dig i skoven! Skriv dig på venteliste, gå efter en dagsbillet, ELLER tjek løbende Smukcrew.dk for frivillige tjanser.

I dag popper vi en god flaske mousserende et-eller-andet, som er til overs fra i sommer, takker for tilliden fra vores publikum, og så skal vi ellers videre med forberedelserne. Der er jo kun 271 dage, til vi ses.

Følg med for mere
Smukfest - All rights reserved