Sociale samarbejder

FødevareBanken

I et samarbejde mellem Smukfest og FødevareBanken sætter vi fokus på madspild. FødevareBanken samler overskudsmad ind fra Smukfests boder og giver gratis måltider til socialt udsatte landet over. Arbejdet starter på festivalens første dag, hvor frivillige fra organisationen er på runde hos madboderne for at informere om muligheden for at donere mad til FødevareBanken, når Smukfest er slut. Et tilbud, som mange boder heldigvis vælger at tage imod. I 2022 blev der indsamlet omkring 3 tons mad, så siden samarbejdets begyndelse i 2015 er det blevet til mange, mange tusinde måltider, der ellers bare var blevet kasseret.

Frivilligt hold – "Mangfoldigt Fællesskab"

Smukfest har et hold af frivillige medhjælpere, der har fokus på at integrere hjemløse, flygtninge og socialt udsatte unge – først i vores festivalfællesskab, men med målet om, at de på sigt også kan indgå i andre fællesskaber, netværk og arbejdspladser. De inviteres ind som medhjælpere på Smukfest på særlige vilkår, hvor de skal indgå i det frivillige arbejde på festivalen og bliver parret med andre hold. De bliver fulgt af vores CSR hold, som sørger for, at de føler sig trygge i opgaven, at de har hinanden, et sted at overnatte og lignende.

Projektet har kørt siden 2017, hvor der var 19 tilmeldte. 16 gennemførte forløbet, og siden hen har hele 15 af dem fået fast medhjælperjob på samme præmisser som Smukfests øvrige frivillige medhjælpere.

Jobcenteret, uddannelsesinstitutioner mm.

Skanderborg Festivalklub samarbejder med jobcentret i Skanderborg og forskellige uddannelsesinstitutioner om at skabe muligheder for flexjobs, jobprøvningsperioder, virksomhedspraktik, praktikpladser, elevpladser og at være en arbejdsplads for pensionister

Mere social bæredygtighed?

Følg med for mere
Smukfest - All rights reserved