Walthers Musikcafé
Skanderborg Festivalklubs helt egen café og spillested på Adelgade, lige midt i Skanderborg.

Walthers, som det hedder i daglig tale, er et spillested til gavn og glæde for byen og borgerne. Det er stedet, hvor nye og ukendte musikalske talenter fra vækstlaget kan prøve kræfter med livet som musiker. Og så er det ikke mindst et trygt, kreativt og lærerigt springbræt for unge skanderborgensere, der har interesse for musik- og eventbranchen.

En hjørnesten i driften af Walthers er nemlig de omkring 40 unge frivillige, som investerer deres tid og kræfter i caféen. De skaber events, booker musik, har det tekniske ansvar og meget mere. På Walthers er der rig mulighed for at få indblik i og erfaring som booker, afvikler og PR-ansvarlig. Flere af de frivillige har efter deres tid på Walthers fået job i branchen – og så hjælper mange af dem selvfølgelig også til som medhjælpere på Smukfest.

Walthers Musikcafé er også med til at samle lokalsamfundet og skabe et forum for det lokale netværk. Spillestedet har bl.a. indgået partnerskaber med Skanderborg Musikklub, Blue on Black, Skanderborg Jazzklub, Skanderborg Kulturskole, Skanderborg Musikskole, Skanderborg Gymnasium, Skanderborg Center for uddannelse, Organisationen af Rytmiske Amatørmusikere og Visit Skanderborg.

I 2012 modtog Walthers Musikcafé GAFFA’s pris ”Årets skulderklap”:
“Årets Skulderklap uddeles til en aktør inden for musiklivet, der har gjort en ekstraordinær indsats for musikken i det forgangne år, og den går til det nystartede spillested Walthers Musikcafé i Skanderborg.”

Tilbage til social bæredygtighed?

Følg med for mere
Smukfest - All rights reserved