Skoven
Smukfest er intet uden bøgeskoven, og derfor passer vi godt på både træerne og skovbunden i tæt samarbejde med Skanderborg Kommune.

Dyrehaven i Skanderborg er stedet, der danner de helt unikke rammer om Smukfest. Bøgeskoven er solidt plantet i vore hjerter, og derfor banker det også ekstra meget for at passe ekstra godt på bøgeskoven.

Træerne

Bøgetræerne værner vi i høj grad om. Derfor hænger vi aldrig noget direkte på træerne, men altid med et lag beskyttelse i mellem. Vi bruger eksempelvis liggeunderlag indsamlet fra campingområderne, når der hænges lamper op i træerne. Derudover får de også orange presenninger om sig, der skal beskytte mod evt. påkørsel med køretøjer.

Nyplantning af bøgetræer

Siden midten af 90’erne har festivalen med initiativet Smukskov plantet omkring 30 mellemstore og store træer i Dyrehaven om året. Det er træer, der er mellem 25-30 år gamle. Skanderborg Festivalklub er sammen med Skanderborg Kommune dermed med til at sikre, at der sker en løbende foryngelse af Dyrehaven.

Træplantning, april 2022
Foto: Anders Boll

Træplantning, april 2022
Foto: Anders Boll

Træplantning, april 2022
Foto: Anders Boll

Træplantning, april 2022
Foto: Anders Boll

Træplantning, april 2022
Foto: Anders Boll

Træplantning, april 2022
Foto: Anders Boll

Skovbunden

Under opstilling af Smukfest transporteres der lyd, lys, administrationsudstyr, sceneproduktioner, restauranter, computere og alverdens andet udstyr ind i skoven. Det er tungt grej, og det gør vi vores bedste for at skåne skovbunden for at blive belastet for meget af. Derfor er der etableret omladepladser i skoven, hvor tunge køretøjer kan aflæsse deres last, hvorefter det transporteres med lettere køretøjer eller på køreplader ud til den endelige placering.

Samarbejde med Skanderborg Kommune

I samarbejde med Skanderborg Kommune gennemgår vi op til den årlige festival skoven for træer, der måtte være syge eller har grene, der er i fare for at knække/falde af. Det er vigtigt at sikre, at skoven er risikofri at færdes i for alle, der besøger den.

Vil du også høre lidt om, hvad vi gør på festivalpladsen?

Eller hvad med campingområderne?

Følg med for mere
Smukfest - All rights reserved